DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Ez egy kemény sport” – Verstappen Perez szenvedéséről

„A lényeg, hogy teljesítened kell” – mondta csapattársa küszködése kapcsán a háromszoros F1-es világbajnok, aki elmondta: nem unja a sorozatos győzelmeket.

Miközben Max Verstappen a szingapúri kisiklást leszámítva Miami óta megállíthatatlan idén a Formula-1-ben és már a Katari Nagydíj sprintfutamán bebiztosította zsinórban harmadik világbajnoki címét, addig Sergio Perez újfent mélypontra került a Red Bullnál, amit jól jellemez a borzalmasan alakult suzukai és katari verseny.

f1-verstappen-perez-redbull_1



Nem meglepő, hogy mindezek után a 2024-re érvényes szerződése ellenére is folyamatosak azok a pletykák, miszerint inoghat a mexikói alatt az ülés – ráadásul immár az eddig őt támogató csapatfőnök, Christian Horner is kritikusabban fogalmazott vele kapcsolatban. Minderről a Pitwall hétfői adásában hosszabban is beszéltünk (lásd lentebb).

A Servus TV műsorában most Verstappent is megkérdezték Perez küszködése kapcsán: „Végső soron ez egy kemény sport” – fogalmazott a holland. „Természetesen csapattársak vagyunk, és remekül dolgozunk együtt. Ez már így volt Pierre-rel és Alexszel is. A lényeg, hogy teljesítened kell. Nehéz megmondani, különböző dolgok miért nem úgy mennek pontosan, ahogy kellene.”

 

Verstappen nem unja az F1-es győzelmeket

Verstappent természetesen kérdezték másról is az adásban, így például elmondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy három világbajnoki címig juthat a Formula-1-ben, és ezzel olyan nagy nevek mellé kerülhet fel azonos polcra, mint Niki Lauda, Jackie Stewart vagy Ayrton Senna.

De vajon unja-e a sorozatos sikereket a szezon során egy tízgyőzelmes szériát is produkáló pilóta? „Hogy a győzelem unalmas lenne? Nem, számomra nem. Ez a lehető legjobb: nyerni az F1-ben! Ha már többé nem leszek képes a győzelemre, az unalmas lesz. Nagyon boldog vagyok a Red Bullnál, és remélem, még sok éven át tudom ezt folytatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: