DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Sokkal jobb a kezem” – Ricciardo készen áll a visszatérésre

A tervezettnél hosszabbra nyúlt a kényszerszünete, frusztrálták is az előző versenyek, de az ausztrál alig várja, hogy kipróbálja az AlphaTauri fejlesztéseit.

Végre eljött a Daniel Ricciardo számára várt pillanat: a hétvégi Formula-1-es USA Nagydíjon végre visszatérhet a bő másfél héttel ezelőtti zandvoorti szabadedzésén elszenvedett csuklótörését követően. Az ausztrál az AlphaTauri Austint megelőző sajtóközleményében elismerte: Katar előtt még nem volt tökéletes állapotban a keze, ezért várt a visszatéréssel, de valóban bosszantotta, hogy alig két versenyhétvégével a Nyck de Vries elküldésével megnyílt lehetősége után ismét a partvonalon kívülre szorult.

f1-ricciardo-alphatauri-1_2



„Jó érzés visszatérni!” – fogalmazott Ricciardo. „Sokkal jobban van a kezem, hasznosnak bizonyult a szimulátor ennek felméréséhez. A Katar előtti héten kipróbáltam, de nem éreztem úgy, hogy teljesen rendbe jött volna még, ezért annak a hétnek a fennmaradó részét Angliában töltöttem, még több időt eltöltöttem a szimulátorban, mígnem eljutottam arra a pontra, amikor úgy éreztem, készen állok. Összességében a fittségben rendben van, hiszen edzettem, amennyit tudtam, bár nyilván a bal kezemmel vagy karommal egy ideig nem tudtam olyan sokat.”

„Nyilvánvalóan frusztráló volt nézni az előző futamokat, főleg úgy, hogy épp visszakerültem oda, ahol készen álltam versenyezni, aztán viszont két hétvége után újra meg kellett nyomni ’szünet’ gombot. De valójában elég gyorsan eltelt a versenyzés nélküli idő.”

 

Ricciardo izgatott az AlphaTauri F1-es fejlesztései miatt

Amíg Ricciardo távol volt és Liam Lawson helyettesítette őt, az AlphaTauri jelentős fejlesztéseket eszközölt az autón: Szingapúrban a beugró új-zélandi kilencedik helyénél megmutatkozott, hogy ezek valóban előrelépést jelentenek. Emiatt a visszatérő pilóta is izgatott:

f1-lawson-alphatauri-szingapur

„Az autó némileg megváltozott azóta, mióta legutóbb vezettem, de a szimulátor olyan szempontból is hasznos volt, hogy képet kapjak arról, mit hoztak a változtatásokat és a fejlesztések. Éreztem kicsit a hatásukat, de szerintem teljes egészében majd akkor fogom, ha kigurultam a pályára.”

„Ott voltam Szingapúrban, amikor először kipróbálták az újításokat, és érdekes volt hallani a visszajelzéseket és megjegyzéseket, amelyek főként pozitívak voltak. Úgyhogy izgatottan várom, hogy első kézből is megtapasztaljam őket.”

„Ami a mostani hétvégét illeti: mindig is élveztem Austint” – tette hozzá Ricciardo. „Nagyon egyedi a modern pályák között, és a hullámzása és a huplik azt eredményezik, hogy igen fizikális. Valóban kicsit összever a pálya, de úgy érzem, én ezt szeretem, szeretem ezt a kihívást. Számos kanyarcsúcspont is elég széles, szóval van néhány különleges kanyar, amely kivételessé teszi ezt a pályát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: