DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Horner: Én nem kívánom, hogy Helmut távozzon

Christian Horner is reagált a két Red Bull-gigász csörtéjét firtató hírekre: ameddig Marko maradni akar, addig maradhat is, de a szerepek változhatnak...

Reagált a dr. Helmut Marko eltávolításával kapcsolatos pletykákra Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Sajtóértesülések szóltak arról, hogy a két nagyágyú házon belüli csatáját Horner nyeri a korábbi tulajdonos, Dietrich Mateschitz halála óta: egyre nagyobb teret kap, míg Marko szerepe egyre inkább visszaszorul az energiaitalosok berkein belül.

Az értesülésre előbb Marko válaszolt, aki alaptalan pletykának nevezte a történetet:

Verstappen_Horner_Marko 250823-03_resize_1



„Fogalmam sincs, hogy honnan jönnek ezek a pletykák. Szerződésem van a következő év végéig, és az, hogy mikor és hogyan fejezem be, az az én döntésem lesz, és nem másé, például Mr. Horneré” – fogalmazott Marko.

„Az új struktúrában minden más, és az emberek megpróbálják újraértelmezni a hatalmukat. Ez mind csak spekuláció, ahogy Perez kapcsán is az, nincs semmilyen ultimátum az év végi második hely kapcsán, hogy amúgy elveszíti a 2024-es ülését.”

 

Horner szerint nincs gond a Red Bull háza táján

Most pedig maga Horner is reagált az ügyre:

„Most is nagyon értékes szerepe van (Markónak) a csapaton belül, és abszolút nincs szándékom, vagy vágyam arra sem nekem, sem másnak a csapatnál, hogy ez megváltozzon” – mondta a The Mirrornak.

SI202310070649_resize

„Ameddig folytatni szeretné, addig nem látok semmilyen változást. A szerepek változnak, ahogy az üzlet is változik, és változott is sokat, mióta megérkeztünk a sportba. Én irányítom a dolgokat napi szinten, de minden fontos döntést, legyen az a pilóták helyzete, vagy a stratégiai döntések, megbeszéljük egymással. Ez egy sok éve működő partneri kapcsolat” – magyarázta.

Azt ezzel azért elismerte, hogy „a szerepek változnak”, vagyis az eredeti cikkben szereplő információk igazak lehetnek arról, hogy már ő van fölényben Markóval szemben – erről egyébként a Formula.hu és a Formula Podcast is beszámolt az utóbbi hónapok során több alkalommal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: