DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Vizsgálat, Tsunoda, félreértés – vasárnapi F1-es hírek

Kivizsgálják Hamilton átsétálását, Tsunoda nem akarja, hogy félreértsék őt (és hálás Verstappennek), Bottas a Finn Nagydíjat hiányolja – vasárnapi F1-es sztorik.

Csendes F1-mentes vasárnap volt október 15. napja, de szerencsére néhány érdekességről ma is beszámolhattunk. Ezek között az élre kívánkozik az, hogy az FIA vizsgálatot rendelt el amiatt, hogy Lewis Hamilton átsétált a katari pályán, s a közleményben külön kitértek arra, hogy a hétszeres bajnok viselkedése példakép mivolta miatt is aggályos.

hamilton-qatar-dppi



Aztán írhattunk az Aston Martinról is, akiket a Red Bull figyelmeztetett, hogy ha meg akarják szerezni Yuki Tsunodát – aki egyébként nagyon hálás Max Verstappennek azért, hogy bemutatta őket egymásnak a gin-tonikkal –, akkor először velük kell megegyezniük.

Ha pedig elvinnék, nos annak Liam Lawson biztosan nagyon örülne, akiről Peter Bayer, az AlphaTauri vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint jelenlétével és tehetségével jobb teljesítményre ösztökéli majd a csapat két állandó versenyzőjét.

lawson-4

Tsunoda csapattársának, Ricciardónak Jacques Villeneuve alaposan beszólt, míg annak a csapatnak a főnöke, ahová az ausztrál vágyik, azaz Christian Horner arról beszélt, hogy nem szeretné, ha az F1 rendszert csinálna a Katarban látott kötelezően előírt hosszúságú etapokból.

De emellett arról is írhattunk ma, hogy Valtteri Bottas zsörtölődött egy sort azon, hogy nincs Finnországban F1-es futam, hogy a McLaren csapatfőnökét a riválisok példája inti óvatosságra, és arról is, hogy Fernando Alonso szerint kontextus híján nagyon könnyen félreérthetőek a különböző rádióüzenetek.

alonso

A MotoGP Indonéziában versenyzett a hétvégén, s újabb fordulat történt a pontversenyben (ez egyébként ide kattintva tekinthető meg), hiszen Jorge Martin bukása után Pecco Bagnaia visszavette a vezetést a tabellán – a két főszereplő nyilatkozatát ide kattintva lehet elolvasni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: