DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Red Bull: Tsunoda az Astonnál? Rajtunk múlik!

Bár Tsunoda nem szeretné, hogy a Red Bull azt higgye, hogy az Aston Martinhoz vágyik, Marko említést tett arról, hogy mi van, ha már jövőre elvinnék a japánt.

Miután a paddockban és a sajtóban felmerültek a pletykák, hogy Lawrence Stroll adott esetben megválhat az Aston Martin F1-es csapatától (a hírek egy potenciális szaúd-arábiai befektetőről szólnak), természetesen az a kérdés is felmerült sokakban, hogy ki lehet a tulajdonos fia, Lance Stroll utóda a csapatnál.

tsunoda-1



Kézenfekvő megoldásként jött szóba Yuki Tsunoda, akit már korábban is szóba hoztak a silverstone-i istállóval, hiszen 2026-tól a Honda partnereként folytatja majd a csapat, a fiatal japán versenyző útját pedig hosszú évek óta egyengeti a gyártó. A fiatal versenyzőt viszont kellemetlenül érintették a pletykák, ugyanis mint a sajtó képviselőinek leszögezte, semmiképpen sem szeretné, ha a Red Bullnál azt hinnék, hogy elvágyódik az energiaitalosoktól.

„Az a legfontosabb számomra, hogy nem akarom, hogy a Red Bull félreértse ezt, hogy azt higgyék, hogy most arra koncentrálok, hogy az Aston Martinhoz szerződjek, vagy ilyesmi” – mondta erről a jövőre már negyedik F1-es szezonját kezdő Tsunoda. „Az AlphaTauri versenyzője vagyok, 18 éves korom óta a Red Bullhoz tartozom, szóval csak arra koncentrálok, hogy a Red Bullnál jól szerepeljek. És nem az Aston Martinnál.”

tsunoda-2

„Remélem, hogy nem értik félre, és komolyan számolnak velem a jövőre nézve is” – folytatta Tsunoda. „Ha jól teljesítek a pályán, akkor remélhetőleg jobban foglalkoznak majd velem, és persze ha nem így lesz, azt is megértem. De ha meg tudom mutatni a képességeimet, akkor örülnék, ha kicsit több figyelmet kapnék.”

Hogy a Red Bullnál számításba jöhet-e Tsunoda, az még a jövő zenéje, az viszont biztos, hogy az Aston Martin nem tudja csak úgy lecsapni őt az energiaitalosok kezéről, ezt szögezte le Helmut Marko, a Red Bull veterán tanácsadója: „Tsunoda szerződésben áll velünk. Ha az Aston Martin már jövőre érdeklődne a szolgálatai iránt, akkor először velünk kell megegyezniük!”

tsunoda-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: