DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Andretti, Lawson, Norris, Sargeant – csütörtöki F1-es hírek

Nem lesz női pilóta az F1-ben, nem ígértek ülést Lawsonnak, Ricciardo valószínűleg nem tér vissza Katarban, Palou a világ legjobb versenyzője? Csütörtöki hírek.

Továbbra sincs hivatalos megerősítés arról, hogy lesz-e új csapat a mezőnyben, de egy friss nyilatkozat megerősíteni látszik azt a sajtóértesülést, hogy csak az Andretti pályázatát fogadták el: a Ferrari-erőforrással és női pilótával indulni vágyó Rodin Carlin sok sikert kívánt az amerikaiaknak.

Ami a meglévő csapatokat illeti, a Red Bull háza tájáról több érdekes nyilatkozatról is beszámolhattunk: Christan Horner cáfolta, hogy megígérték Liam Lawsonnak a versenyzőülést 2025-re, aki egyébként úgy nyilatkozott, hogy a Red Bullnál megélt nyomás felkészítette a váratlan helyzetekre.

lawson-singapore



Az új-zélandinak egyelőre Katarra sem ígértek ülést, de Horner szavai alapján jó eséllyel ott lesz az autóban a jövő hétvégén, hiszen Daniel Ricciardo visszatérését „nem valószínűsítik”. A brit csapatfőnök azt is elmondta, hogy 2025-re szeretnék a lehető legjobb pilótapárost maguknak, ezért többek között Lando Norrison is rajta tartják a szemüket – aki egyébként egyre feljebb lép a Formula Podcast pilótarangsorában.

Persze ha a lehető legjobb párosra vágynak, akkor ahhoz lehet, hogy Alex Palout kellene szerződtetniük – legalábbis így véli az IndyCar-klasszis egyik riválisa, aki szerint a spanyol a világ legjobb autóversenyzője, még Max Verstappennél is jobb.

palou-3

A Mercedes részéről elmondták, hogy annak ellenére sem állnak le a fejlesztésekkel, hogy a fókusz egyértelműen a 2024-es autó fejlesztésén van – a csapat pályamérnöke pedig arról beszélt, hogy Hamilton azért gyengébb a szokottnál az időmérőkön, mert a versenyre állítja be az autóit.

Csapatfőnökök részéről is közölhettünk érdekes nyilatkozatokat: James Vowles hitet tett Logan Sargeant mellett, akibe hajlandó újabb energiákat fektetni a Williams, Franz Tost felidézte, hogyan kezdődött a Red Bull-család és a Honda közös története, Frederic Vasseur pedig a McLaren idei teljesítményéről elmélkedett kicsit.

sargeant-williams

Különleges eseményekről is beszámoltunk ma: Mészáros Sándor kollégánk a Hungaroringen sétált rajongók társaságában, ahol virtuálisan Robert Kubica és Gerhard Berger is tiszteletét tette, Carlos Sainz pedig egy különleges golftornán vett részt.

Ha egy pillanatra az F1-en túlra tekintünk: Marc Marquez sejtelmes választ adott a jövőjét firtató kérdésekre, miszerint talán már meg is győzték őt a folytatást illetően

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: