DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 4. péntek
F1

Rajta tartja a szemét Norrison a Red Bull

Christian Horner elismerte: a McLaren brit F1-ese azok közé tartozik, akit figyelnek. A lehető legjobb pilótapárost szeretnék 2025-re.

Az egyik legértékesebb 2025-es kiadó ülés a Formula-1-ben alighanem a Red Bullé: míg Max Verstappen egészen 2028-ig szerződéssel rendelkezik az energiaitalosokkal, a csapattárs Sergio Perez helye korántsem betonbiztos, sőt az idei hibái és olykor halovány produkciója fényében kifejezetten inoghat a helye az alakulatnál.

A bikák természetesen házon belül is pótolhatják a mexikóit – akinek a helyét 2024-re többször is megerősítették már –, hiszen ott van az AlphaTaurinál Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda, valamint a tartalékos Liam Lawson, aki az ausztrál helyére beugorva ugyancsak kifejezetten lenyűgöző teljesítményt tett le eddig az asztalra.

f1-norris-horner-verstappen-redbull-suzuka-podium



Ugyanakkor a Red Bull saját pilótáin kívül is lehetnek érdeklődők Perez helyére. Lando Norris nevét például hosszú ideje pletykálják a világbajnok istálló kapcsán annak ellenére is, hogy a fiatal brit is 2025 végéig szóló kontraktust írt alá a McLarennél.

Ennek ellenére Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke a Sky Sportsnak elismerte, hogy figyelik Norrist – de rögtön el is vette a kijelentés élét azzal, hogy nem a mclarenes az egyetlen:

„Lando egy nagyszerű versenyző. Óriási tehetség és óriási személyiség, és természetesen az egyike azoknak a pilótáknak, akiken rajta tartjuk a szemünket. De sok olyan versenyző van, akin még rajta tarthatjuk. Van jelenleg egy generációnyi versenyző odakint, akik óriási tehetséggel rendelkeznek.”

„Max csapattársának lenni sosem lesz egyszerű, és néhány pilóta talán készen áll erre a kihívásra, néhány talán nem. De természetesen ahogy a házon belüli versenyzőink esetén is, rajta tartjuk a szemünket a teljes versenyzői piacon. Mint azt sejthetitek, komoly az érdeklődés bizonyos körökből az iránt, hogy egy Red Bull-autót vezethessenek.”

f1-verstappen-norris-suzuka-redbull

Horner arról is beszélt, hogy nem nagyon hiszi, hogy jelenleg bárki le tudná győzni Verstappent az RB19-esben, ugyanakkor feltett szándékuk 2025-re az elérhető legerősebb párost összeállítani:

„Max olyan szinten működik jelenleg, hogy az önbizalma, az elhivatottsága és a tehetsége is abszolút maximumon van, és nehéz elképzelni azt, hogy valaki ugyanazzal a technikával legyőzze őt” – fogalmazott a csapatvezető.

„De van néhány remek tehetség, és természetesen azt akarjuk, hogy a lehető legjobb két pilótával álljunk ki. Ideális esetben ez a saját tehetségnevelői felhozatalunkból kerül ki, és ha nem hiszünk benne, hogy ez lehetséges, akkor kintről is körül fogunk nézni, hogy ki elérhető.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: