DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 4. péntek
F1

Egy IndyCar-pilóta szerint Palou jobb, mint Verstappen

Nem akar kritikákat Max Verstappen szurkolóitól, de számára Alex Palou a világ legjobb autóversenyzője. Az ovál miatt más szintet jelent az IndyCar.

Érdekes dolgot fogalmazott meg Agustin Canapino: az IndyCar-pilóta kissé talán hazabeszélve azt mondta, hogy számára az amerikai széria idei bajnoka, Alex Palou talán még Max Verstappennél is jobb teljesítményre képes.

„Palou kiemelkedő, és számomra ő a világ legjobb versenyzője, ez a véleményem. Ha nem ő a legjobb, akkor a három legjobb egyike” – mondta Canapino a Fox Sports Argentínának.

„Szerintem Palou komplettebb, teljesebb pilóta, mint (Max) Verstappen. Amit Palou az IndyCarban csinál, az számomra földöntúli, de persze ez egy szubjektív vélemény.”

palou-mclaren-miami



„Verstappen is egy űrlény, ne kritizáljanak a szurkolói, őt is erre a szintre teszem, de az a tény, hogy az IndyCarban oválon is versenyezni kell, az IndyCar-pilótákat mássá teszi. Az ovál abszolút extrém, és az F1-ben nincs ilyen” – tette hozzá.

Palou az IndyCarban szokatlanul nagy fölénnyel lett 2023 bajnoka, ezzel második év végi elsőségét szerezte, F1-es lehetőséget viszont eddig nem kapott – a McLarennel a hírek szerint lehetett erről szó, de végül nem lett belőle semmi néhány teszten kívül. 

Az ügy mindenesetre nagy port kavart, Palou viselkedése is nehezen érthető bizonyos szempontból, hiszen előbb a Chip Ganassival kötött szerződéséből akart kitáncolni, majd most a McLarennél a csapat részéről félig már teljesített kontraktusából lépett ki, aminek jogi következményei is lehetnek.

Hogy máshol számíthat-e bármilyen F1-es lehetőségre, az egyelőre kérdés, de Palou nemrég arról beszélt, hogy az életkora miatt túl sok szezonja már nincs a váltásra, a következő egy-két éven belül kellene ezt meglépni, ha adódik rá esély.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: