DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Hírösszefoglaló

Feketébb McLaren, Ricciardo Szingapúrban, Massa újra lépett – szerdai hírek

Bejelentéseket ígért a Ferrari, teljesen zárt kerekeket tesztel legközelebb az FIA, Mick Schumacher nem adja fel: ezek voltak a szerdai nap F1-es témái.

Érdekes részletet találtunk az AlphaTauri Szingapúri Nagydíjat beharangozó sajtóközleményében. Daniel Ricciardo is jelen lesz Szingapúrban a csapattal – „mérnöki célú” feladatokkal bízzák meg. A hírlevél hozzáteszi, ez azt jelenti, hogy az ausztrál nem vesz részt média- és PR-eseményeken a nagydíjhétvége folyamán.

Hétvégén tehát harmadik Formula-1-es nagydíján is rajthoz állhat Liam Lawson, aki a szóban forgó sajtóközleményben megosztott egy kedves történetet arról, hogy gyerekként többször is megígérték neki, megnézheti élőben a Szingapúri Nagydíjat, de erre sosem került sor. Bővebben az AlphaTauri körüli történésekről itt.

Feketébb McLaren és fekete égbolt

A McLaren eközben megmutatta az új, eddiginél több feketét kapó színvilágot, amelyet Szingapúrban és utána, Japánban használ a csapat – íme:



A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén a várhatóan száraz péntek (a csapadék valószínűsége csak 20 %) után lehetséges az eső szombaton (40 %) és valószínű vasárnap (60 %). Vasárnap zivatar is kialakulhat, azonban a csapadék mindkét nap a déli órákban, kora délután várható, miközben az időmérő és futam helyi idő szerint csak este, 21 és 20 órakor kezdődik. A múltban láthattuk, hogy Szingapúrban gyorsan szárad a pálya, de ne lepődjünk meg, ha a nedves aszfalt is tényező lesz a szezon 15. versenyhétvégéjén.

Fred Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint hamarosan bejelentéseket tesznek majd: formálódik a csapat, bár inkább hosszabb távra készülnek.

„Az emberek felvétele egy nagyon hosszú folyamat, és ennek következménye az, hogy az új kollégák valamikor a következő hónapok során fognak csatlakozni. Vannak embereink, akik már január elsején, vannak, akik július elsején, és olyanok is vannak már, akik majd csak 2025 elején állnak nálunk munkába” – idézi Vasseur szavait a témában a Racingnews365.com. Részletek.

A Massa ügy újabb felvonása

Mára is jutott egy hír Felipe Massa egész évet behálózó jogi ügyével kapcsolatban: az ügyvédi csapata több érintettnek is értesítést küldött arról, hogy őrizze meg a botránnyal kapcsolatos dokumentumait. Ilyen értesítést kapott a Ferrari, az Alpine (az akkori Renault), a Renault akkori főszponzora, az ING, valamint az akkori technikai igazgatója, Pat Symonds, illetve az FIA sportigazgatója, a Renault akkori sportigazgatója, Steve Nielsen.

Ezzel egyidejűleg az ügynek kezdőlökést megadó Bernie Ecclestone röviden, de annál velősebben nyilvánította ki véleményét Massáék törekvéséről: „Ez csak a pénzről szól.” Ecclestone friss nyilatkozatáról itt írtunk.

Mick Schumacher nem adja fel

Továbbra is szeretne visszakerülni az F1-es mezőnybe Mick Schumacher és ahogy arra korábban is tett már utalást, most is kiemelte: szerinte megérdemli az esélyt, tudja, hogy milyen csapatoknál kaphat ilyet, és szeretné megmutatni, hogy mire képes.

„Pilótaként csakis nyerni akarok, de közben reálisan is kell látnom a helyzetet. Viszont még senki nem láthatta az igazi Micket. Igen, jelenleg nincs ülésem, de az utóbbi két-három évben láthattuk, hogy bármi megváltozhat, még akkor is, ha valakinek van szerződése. Szóval nem lehet feladni a reményt” – mondta a Sky Germany kérdésére.

A Williams a McLarenhez hasonlóan világbajnok istállóból vált a sereghajtók egyikévé az elmúlt évtizedben, azonban mostanában mindkét istálló egyre előrébb tör az erősorrendben és a pályán is. Alexander Albon a RacingNews365-nek adott interjújában a másik két brit csapat, a McLaren és az Aston Martin felemelkedését hozta fel követendő példaként a Williams számára – így vélekedik a thaiföldi.

Teljesen zárt F1-es kereket tesztel az FIA. A „sárhányó” élesben kipróbált első verziója nem vált be: Nicolas Tombazisék legközelebb egy extrém változatot néznek meg. A vízpermet 40 százaléka származik a kerekektől. A témával ebben a cikkben foglalkozunk.

Mixi 2.0 és Mr. Megbízhatóság

A rali kedvelőinek két háttéranyagot is hoztunk szerdán. Négy futam, négy kiemelkedő teljesítmény, nemzetközi és hazai sikerek: bombaformában tért vissza a hatalmas tavaszi baleset után Csomós Miklós. A vele készült interjú itt olvasható.

Ha eredmény kell, Vincze Ferencet hívd: szinte példátlan stabilitással szállította őket idén és az elmúlt években is a friss kétszeres bajnok. Mr. Megbízhatóság: Vincze Ferenc impozáns eredménysora.

Megérkezett Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb lapszáma, benne Verstappen rekordjaival, egy Massa-véleménycikkel, a Red Bull helyzetével és egyéb érdekességekkel.AFM szeptember: Verstappen, a rekorddöntő.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: