DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

AFM szeptember: Verstappen, a rekorddöntő

Megérkezett Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb lapszáma, benne Verstappen rekordjaival, egy Massa-véleménycikkel, a Red Bull helyzetével.

Zsinórban tíz nagydíjon nem talált legyőzőre a harmadik világbajnoki címe felé robogó Max Verstappen, amire még soha nem volt példa az F1 történetében – és ezt a rekordot még tovább is nyújthatja. Az Autósport és Formula Magazin legfrissebb számában megnéztük, minek köszönhető a Red Bull-os dominanciája és kik kerültek közel hasonló szériához korábban.

verstappen_1



Ahogy Verstappen és a Red Bull rekorddöntéseit figyeljük, joggal aggathatjuk a stabilitás és kiszámíthatóság címkéket a címvédő istállóra. De ha a garázs másik oldalára, valamint a testvércsapatra pillantunk, mindjárt más a benyomás: a lassan háromszoros világbajnok hollandtól eltekintve bizonytalanság, szándékos és kényszerű pilótacserék, váratlan fordulatok és címlapsztorik jellemzik a Red Bull F1-es birodalmát. Mi folyik a két bikás csapatnál pilótafronton, ami miatt ilyen sűrűn felkapja fejét a sport követőtábora?

redbull_1

Két csapat is megerősítette versenyzőpárosát a következő szezonra, a Mercedes pontot tett Lewis Hamilton régóta várt szerződéshosszabbításának ügyére, de az igazi hullám még csak ezután következhet. Igazi vihar előtti csend honol a pilótapiacon, de mit hozhat magával az a bizonyos vihar?

pilótapiac

Hogyan gondolkodik, mit tart fontosnak, mit érez küldetésének a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke? Ismerjük meg közelebbről Mohammed ben Sulayem filozófiáját, akivel exkluzív interjút készítettünk.

mohamed

Amikor a tavasz folyamán először felmerült az ügy, sokan mosolyogtunk rajta; azóta kiderült, hogy nem áprilisi tréfa volt, Felipe Massa tényleg komolyan gondolja, hogy 15 évvel később ő lesz 2008 világbajnoka. Ezzel az F1-nél csak saját magának árt többet. Véleménycikk a brazil komédiájáról.

massa_1

Ezeken felül természetesen beszámoltunk a száguldó cirkusz minden fontosabb eseményéről, az egyéb nemzetközi és hazai szériák legfrissebb híreiről és fejleményeiről, keressétek magazinunkat az újságosoknál, előfizethető a Formula Webshopban, illetve a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: