Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

AFM

Szabó Krisztián rovata: Győztest lecserélni

Ritkán fordul elő, hogy elhagynak egy győztes csapatot. Ez történt, amikor Nico Rosberg világbajnokként távozott a Mercedestől és a Formula-1-ből, vagy amikor Ott Tanak a WRC megnyerése után csapatot váltott, a Toyotától elment a Hyundaihoz. De nem csak a versenyző távozhat: egy gyár is otthagyhatja nyerő csapatát. Ez történt az ETCR-ben: a Cupra a Zengő Motorsporttal lett az első szezon bajnoka, idén mégis Mattias Ekström csapata viszi az elektromos túraautós projektet. Miért cserél le egy gyár egy győztes csapatot?

részletek

AFM május: Mélyponton a Mercedes

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben értékeltük az élen zajló Ferrari–Red Bull csata fejleményeit, illetve a Mercedes helyzetét is elemeztük.

részletek

Vesszőfutás: Láthatjuk-e még valaha az igazi Marc Marquezt?

Amikor már úgy tűnt, hogy végre maga mögött hagyhatja az előző másfél év szenvedését, ismét beütött a krach a nyolcszoros világbajnok motorosnál, akinek az indonéziai bukása után megint kiújult a kettős látása. Azok az idők már elszálltak, amikor a spanyol gyakorlatilag sérthetetlen volt, de már az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán visszajuthat-e még a csúcsra a MotoGP-ben.

részletek

AFM április: Újra élen a Ferrari

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben helyszíni információkkal összegeztük az elrajtoló Formula–1-es szezon első hónapját.

részletek

A balesettől az óvásig: Ítélkezés az F1-ben

Hogy kerül egy eset a stewardok elé, mennyi idejük van a döntéshozatalra, beszélhetnek-e a pilótákkal és a csapatokkal, mi mindenre terjed ki a hatáskörük, és hogy lehet tiltakozni a döntések ellen?

részletek

AFM március: Kezdődik a szezon!

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelynek nagy része az F1-es szezon felvezetésével foglalkozik - közben pedig teljesen új dizájnt tár az olvasó elé.

részletek

Hamilton hosszú kihagyás után jutott 13-ig

A hétszeres világbajnok került most megjelent magazinunk címlapjára, ezzel pedig már tizenharmadik alkalommal foglalta el az első oldalt - mindez az ő karrierjét is jól dokumentálja.

részletek

Hatalomátvétel: már az új generációé az F1

Max Verstappen vb-címével átvette az uralmat az a korosztály, amely az utóbbi évek során fokozatosan tört magának utat és mára szinte mindenki mást kiszorított a rajtrácsról. Idén pedig ennek folytatására számíthatunk.

részletek

AFM február: Hamilton visszavág?

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben a Ferrari helyzetén kívül azzal is foglalkozunk, hogy vajon felveszi-e a harcot Lewis Hamilton a hatalmat átvevő fiatal generációval.

részletek

Podcast: A nagy 2021-es pilótarangsor

Tízes skálán értékeltük a mezőny tagjait egy egész éven át, most eljött a nagy összegzés ideje: sorra vesszük a teljesítményeket a leggyengébbtől a legjobbig, és ismertetjük hallgatóink sorrendjét is.

részletek

AFM december: Így lett világbajnok Verstappen

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelynek fő témáját természetesen a világbajnok-avatás adja. Hogyan és miért ülhetett fel a sportág csúcsára Max Verstappen?

részletek

Podcast: Az utolsó körben dőlt el a gigászok csatája

Ha Hollywoodban írják ezt a forgatókönyvet, azt mondjuk, hogy ilyen nincs. De mint tudjuk, az élet a legnagyobb rendező, mi pedig megpróbáltuk értelmezni a filmet, amit összerakott nekünk Abu Dhabiban.

részletek