DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Hírösszefoglaló

Tömegbaleset, szuperhumán – szombati F1-es hírek

Verstappen nem versenyezne a középmezőnyben, Alonso emberfeletti, Strollt védik tőle, balhé volt a spielbergi sprinten – ez történt szombaton.

A hétvége legfontosabb eseménye a Spielbergben zajló MotoGP-hétvége, melyen Balogh Tamás kollégánk is részt vesz, s ahol a pole-t Bagnaia szerezte meg Vinales előtt, s a tömegbalesetet hozó sprintet is a világbajnoki éllovas nyerte. Ez a baleset komoly visszhangot váltott ki, amiről itt írtunk részletesen – de emellett beszámoltunk a KTM versenyzőbejelentéséről, a Formula+ rovatban pedig arról írtunk, hogy az osztrákok és a Ducati hol nőnek a mezőny fölé.

Foglalkoztunk ma pilótapiaci kérdésekkel is, szintén a Formula+ rovatban írtunk arról az öt versenyzőről, akik eséllyel pályázhatnak egy 2024-es ülésre. Ebben a cikkben még nem kerülhetett szóba Enzo Fittipaldi, aki elmondása szerint bízik abban, hogy előbb-utóbb F1-es lehetőségei is adódnak majd.

Collage Maker-19-Aug-2023-04-53-PM-9509



A „kis Fittipaldi” jelenleg a Red Bull kötelékébe tartozik, akikről természetesen ma is írtunk: a legendás csapatfőnök, Gian Carlo Minardi arról beszélt, hogy szerinte nincs esély az energiaitalosok legyőzésére az idei szezonban, míg a csapat sztárpilótája, Max Verstappen a jövőbe tekintett: ha a csapat visszaesik, a távozást sem tartja elképzelhetetlennek.

Az is a Red Bullhoz kapcsolódó hír, hogy a kisebbik csapattól kiakolbólított De Vries holland lapértesülések szerint egy futam erejéig a Bikák tartalékja lehet. Az ő sorsa, azaz az elküldés várhat Kevin Magnussenre is egy korábbi F1-es pilóta szerint, aki úgy véli, Hülkenberg éppúgy árazza be a dánt, ahogy tavaly még ő tette Mick Schumacherrel.

magnussen-hulkenberg

Más versenyzőpárosokról is szó esett ma: Andrea Stella, a McLaren első embere arról beszélt, hogyan segítik a csapatot a pilóták egymással összhangban lévő visszajelzései – az Aston Martinnál viszont egészen másról folyt a szó, hiszen Mike Krack megpróbálta magyarázni a bizonyítványt, és megvédeni az „emberfeletti” Alonsóval szemben hatalmas hátrányban lévő Lance Strollt.

Emellett írtunk arról a felvetésről, hogy esetleg egy extra kötelező kerékcsere tehetné izgalmasabbá a versenyzést, az F1 Academy listavezetőjének véleményéről, miszerint a következő években nem lesz női F1-es pilóta, valamint arról is, hogy mi a jó rajt titka – legalábbis Lando Norris szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: