DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bejelentkezett az AlphaTaurira Fittipaldi másik unokája

Első Formula-2-es győzelmének megszerzése után beszélt arról Enzo Fittipaldi, hogy az F1-es lehetőségek hamarosan jönni fognak. A Red Bullt minden idők legjobb csapatának nevezi.

A Fittipaldi név jól cseng a Formula-1-ben, hiszen a család négy tagja is versenyzett már a mezőnyben: a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi, bátyja, Wilson Fittipaldi, utóbbi fia, Christian Fittipaldi, valamint Emerson idősebb unokája, Pietro Fittipaldi, aki 2020-ban két nagydíjon indult a Haasban Romain Grosjean balesetét követően.

Az ötödik a sorban Pietro öccse, Enzo Fittipaldi lehet. A 22 éves brazil-amerikai mögül nem hiányzik az F1-es támogatás a Red Bull juniorprogramjának tagjaként, gyengébb Formula-3-as szezonjai után pedig jól teljesít a Formula-2-ben: tavaly, első teljes évében hatszor volt dobogós, legutóbb pedig Spában, a sprinten megszerezte az első F2-es győzelmét. A Red Bull-támogatott fiatalok közül csak Ayumu Iwasa áll előrébb nála a pontversenyben – az eredményen felbuzdulva Fittipaldi jelezte, ő is beállt a sorba a lehetséges F1-es ülésért.

„Nagyszerű versenyhétvégénk volt, számos pontot szereztünk, kétszer dobogóra álltunk, futamot nyertünk és harmadikként végeztünk a főversenyen. Különleges helyszín számomra Spa az első győzelemhez. A családom is jelen volt, leszámítva édesapám, aki otthon maradt” – mondta a Sky Sportsnak Enzo Fittipaldi.



„Ha az F2-ben indulsz, a teljesítés az első lépés, szóval amíg folytatom ezt a lendületet a következő pár versenyhétvégén, addig ki tudja, mi történhet. Ha valaki jól teljesít és remek munkát végez, főleg a bajnokságot tekintve, akkor jönnek majd a lehetőségek. Szóval most arra összpontosítok, hogy továbbra is jól szerepeljek, minden alkalommal fejlődjek versenyzőként a pályán, és remélhetőleg felbukkannak a lehetőségek is. A versenyhétvégén Dr. Marko gratulált a győzelemhez” – beszélt a Baby Shark becenéven is emlegetett fiatal arról, hogy az AlphaTauri pilótapárosáról döntő tanácsadótól is pozitív visszaigazolást kapott.

A Red Bull minden idők legnagyobb csapata

Míg az F1-et már megjárt testvér, Pietro Fittipaldi most is a Haas tartalékpilótája, Enzo a jelenlegi szabályrendszer domináns istállójának kötelékébe tartozik: ő egyenesen minden idők legjobb csapatának nevezi a Red Bullt.

„Max minden egyes futamot megnyer, egyszerűen ennyire gyors. A feltörekvő fiatal versenyzők számára ő az egyik, ha nem a legjobb valaha volt versenyző, én személy szerint felnézek Maxra. Egyszerűen uralják a sportot jelenleg, a Red Bull család és Red Bull juniorcsapat részének lenni szuper lenyűgöző. Minden idők legnagyobb Formula-1-es csapatának tagja vagyok” – dicsérte a Red Bullt Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: