DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

F2: Fejtámla miatt esett ki az élről a pilóta

Egy elszabadult fejtámla vette el Jehan Daruvala győzelmi esélyeit az F2 sprintfutamán, ahol végül brazil diadal született, a bajnokság pedig még szorosabbá vált.

A tíz perc után elmosott pénteki Formula-2-es időmérőn Jehan Daruvala érdemelte ki a fordított rajtrácsos sprintfutam pole-pozícióját, mellőle Richard Verschoor rajtolhatott az első sorból. A tabella élén harcoló Frederik Vesti a kilencedik, míg Theo Pourchaire a hatodik rajtkockában sorakozott fel a száraz abroncsos pályán.

A start után Daruvala simán tartotta a vezetést, mögötte Verschoor és Enzo Fittipaldi következtek. Vesti nagyon jót rajtolt, rögtön négy helyet javítva az ötödik volt, francia riválisa a negyedik pozícióban autózott. A harmadik körben Daruvala futama borzasztó balszerencsének köszönhetően ért véget, mivel menet közben kiesett az autójából a fejtámla (!), így az indiainak ki kellett állnia. A biztonsági autós fázis után Verschoor maradt az élen Fittipaldival a háta mögött, Dennis Hauger pedig Vestit utasította maga mögé. A holland szépen elhúzott a sor elején, a bajnoki esélyeseknek pedig hátrafele kellett figyelniük, Pourchaire-hez ugyanis Hauger, míg Vestihez az ART másik franciája, Victor Martins közeledett vészesen. Ayumu Iwasa is erős futamot produkált, a 16. rajtkockából egészen a pontszerző pozíciókig jött fel.

A Prema dánja végül nem bírta tovább a nyomást, Martins feljött az ötödik helyre, a bajnoki éllovas helyzete pedig még rosszabbra fordult, tovább veszítette a pozíciókat. Az élen is felgyorsultak a történések: Fittipaldi beérte Verschoort, az utolsó előtti körben át is vette a vezetést, a kockás zászlóig pedig már senki sem tudta megközelíteni, így első győzelmét aratta a szezonban. Verschoornak be kellett érnie a második hellyel, míg Theo Pourchaire harmadik helye azt jelentette, hogy a francia hét pontra zárkózott Vesti mögött a bajnokságban.

Frissítés: Richard Verschoort diszkvalifikálták a sprintfutamról egy technikai szabálysértés miatt, így Pourchaire örökölte meg második helyét, Hauger pedig felfért a dobogó harmadik fokára. 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: