DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Nincs esély idén legyőzni a Red Bullt” a volt csapatfőnök szerint

Egyelőre nem ismerjük a Red Bull teljes potenciálját, az AlphaTaurinál pedig további vezetői változások várhatóak – véli Gian Carlo Minardi.

Verstappen és a Red Bull annyira domináns, hogy esély sincs ellenük a 2023-as szezonban, az izgalmas dolgok a címvédő istálló mögötti csoportban történnek – így vélekedik az egykori csapattulajdonos, Gian Carlo Minardi.

„A többi F1-es versenyző legfeljebb azt tudja megszámolni, hányszor villan fel Max Verstappen autóján a hátsó lámpa” – mondta Minardi a RacingNews365-nek adott interjúban. „Nem várok sok változást elöl, igazság szerint nem látok semmi esélyt a többiek számára, hogy idén legyőzzék Verstappent és a Red Bullt. A csapat hihetetlenül jó, nehéz lesz a többieknek a következő években ledolgozni ezt a különbséget.”



„Nehéz megjósolni, mely csapatoknak lesz köze a Red Bullhoz jövőre. Reméljük, egyikük közelebb tud kerülni, de egyelőre nem igazán ismerjük a Red Bull teljes potenciálját sem. Verstappen mögött azonban csodálatos csatát látunk a dobogós helyezésekért. Élvezem ezt a gyönyörű harcot a McLaren, a Mercedes, az Aston Martin és a Ferrari között.”

Nagy technikai lehetőségek az AlphaTaurinál

Az olasz más szemmel néz az AlphaTaurira, mint a mezőny többi istállójára, hiszen a lehetséges főszponzorként Hugo Boss-szal hírbe hozott faenzai gárda egykori csapata, a Minardi leszármazottja.

„Nagy változások zajlanak a csapatnál és lesznek még a menedzsmentben. Remélem, ezeknek köszönhetően sikerül megmutatniuk teljes potenciáljukat a következő évben. Ebben a csapatban óriási lehetőségek vannak technikai szinten, csak felszínre kell hozni őket. Ez sajnos idén nem történik meg. De ha új szponzor érkezik a Formula-1-be, az mindig változásokkal jár, és ebben az esetben jól működhet.”

„Szerintem a csapat bázisa Olaszországban marad, mivel itt dolgoznak a legtöbben. Nem tudom elképzelni, hogy mind elmennek az Egyesült Királyságba, hiszen Faenzában több mint 500 alkalmazott dolgozik. Remélem, Olaszországban is maradnak, mivel nem látom értelmét a teljes csapat Nagy-Britanniába költöztetésének” – beszélt az AlphaTaurit övező másik aktuális kérdésről, a főhadiszállás esetleges áthelyezéséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: