DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Ferrari-újdonság, Palou–Red Bull – pénteki F1-es hírek

A padlólemezen dolgoznak az olaszok, bezárta a költségsapka kiskapuját az FIA, IndyCar-bajnok tarthat a Red Bullhoz, Bezzecchi vezet a Holland TT-n. Június 23. hírei.

Lépést akar tartani a Mercedesszel és az Astonnal a Scuderia: olasz lapértesülések szerint rövidesen egy teljesen átalakított padlólemezzel rukkolhatnak elő – részletek itt.

Szintén a Ferrarival kapcsolatos: az Auto Motor und Sport jelentette, hogy információi szerint a Spanyol Nagydíj utáni Pirelli-tesztet tudta felhasználni arra a csapat, hogy megtaláljon egy új beállítást az SF-23-hoz, és emiatt sikerült sokkal versenyképesebbre az autó Kanadában.



Bezárt egy kiskaput a költségsapkán az FIA. Az újonnan kiadott direktíva célja, hogy az F1-es alakulatok ne nyerhessenek tudást más projekteken dolgozó szakembereiktől – állítólag többen is éltek ezzel a lehetőséggel eddig.

A tengerentúlon domináns teljesítményt nyújtó Alex Palou a Red Bull felé veszi az irányt? Az elmúlt időszak talán legizgalmasabb pletykája nem is annyira lehetetlen, mint amilyennek elsőre tűnhet. Az IndyCar-bajnok esetleges váltásáról összegyűjtöttük, amit tudni lehet és érdemes.

A gyengébb eredmények ellenére Fernando Alonso hízelgően beszélt fiatal csapattársáról, akinek szerinte már csak egy dolog kell ahhoz, hogy a legjobb ötben harcoljon – ez hiányzik Strollból a kétszeres bajnok szerint.

Bár azt is üdvözlendő törekvésnek tartja, hogy csökkentené az autók tömegét az F1, a spanyol szerint inkább a túl nagy gépek nehezítik a versenyzést. Az autók mérete a gond, mondja Alonso.

Giancarlo Fisichella beszélt Fernando Alonsóról: szerinte a kétszeres F1-es világbajnok volt a legerősebb csapattársa, akivel a jó viszony miatt remekül dolgozott együtt – részletek.

Dr. Helmut Marko szerint Perez dolga az, hogy a Red Bull konstruktőri bajnok legyen, ez pedig egyelőre jól halad. Mást nem is várnak tőle, és nem akarják lecserélni – bővebben itt. Marko egyúttal reagált Toto Wolff egyik korábbi nyilatkozatára: a Mercedes-főnök azzal magyarázta, hogy 2014-ben nem igazolták le Max Verstappent, mikor lehetőségük lett volna rá, hogy a holland tehetsége nem volt egyértelmű.

Daniel Ricciardo a karrierje mélypontjairól, a 2018-as monte-carlói győzelméről, az idei szezon kihagyásáról és a tervezett visszatérésről nyilatkozott a Monacói Nagydíj alatt.

Egyéb rövid F1-es hírekről írtunk még a Parc Fermé rovatban: Christian Horner szerint Sebastian Vettel nélkül nem tartana itt az Aston Martin, Stefano Domenicali hangosabb motorokat ígér 2026-tól, a Mercedes csapata pedig egy rákkal küzdő hároméves kisfiún segített.

Formula-1 nincsen a hétvégén, a MotoGP-ben azonban zajlik a Holland TT. Bezzecchié az asseni péntek, Marquez bukott és csak 19. Rövid összefoglaló az eseményekről itt. Marc Marquez, akinek múlt hétvégén eltörött az ujja, kiemelte: „Azért vagyok itt, mert maximálisan elkötelezett vagyok a Honda iránt.” A hétvége folytatásának programja itt található meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: