DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Alonso szerint ez hiányzik még Strollból

A gyengébb eredmények ellenére Fernando Alonso hízelgően beszélt fiatal csapattársáról, akinek szerinte egy dolog kell ahhoz, hogy a legjobb ötben harcoljon.

Az idei szezon egyik legnagyobb sztárja, Fernando Alonso nem először vette védelmébe fiatal csapattársát, Lance Strollt, aki erősen kezdte az idényt a váratlanul jó formát mutató Aston Martinnal, de az elmúlt időben nemigen tudta megközelíteni sem azt, amire az autó képes lehet. A kétszeres világbajnok csapattárs mindenekelőtt azt a hatalmas teljesítményt méltatta, amit Stroll kézsérülését követően nyújtani tudott a szezonnyitón:

„Lance-t 2012 óta ismerem, épp Montrealban találkoztam vele egy ferraris eseményen, amikor még az Akadémia tagja volt. Szerintem amikor autóba ül, látszik rajta, hogy megvan a tempója, hogy mennyire eltökélt, amit az is jól mutatott, hogy az év elején törött kézzel versenyzett. Ilyet csak akkor láthatunk, ha igazán nagy benned a szenvedély azzal kapcsolatban, amit csinálsz” – mondta a spanyol, aki azt is kiemelte, hogy Stroll villanásaival többször igazolta, hogy helye van a királykategóriában:

stroll-alonso



„Sokszor láthattunk már felvillanásokat tőle a múltban: esős időmérőkön és versenyeken, a rajtoknál és az első körökben, ezek egészen kivételes dolgok. Aztán máskor, más hétvégéken viszont nem jön az eredmény, vagy rossz formába kerülsz a kvalifikáción, és ez megpecsételi az egész hétvégédet” – folytatta Alonso, aki arra is rámutatott, elsősorban miben kellene fejlődnie fiatal mentoráltjának: „Szerintem most a konzisztencia lenne a legfontosabb a számára hétvégéről hétvégére.”

„Ez lesz a következő lépés a karrierjében ahhoz, hogy folyamatosan az első ötben harcoljon, és így az év végén szép pontmennyiséget láthat a neve mellett, ha minden hétvégét jól megcsinál. De az ő motivációjával, eltökéltségével és azzal a csapattal, amit most az Aston Martin épít, ez csupán idő kérdése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: