DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Sajtó: Újabb nagy fejlesztés jön a Ferrarinál

Lépést akar tartani a Mercedesszel és az Astonnal a Scuderia: olasz lapértesülések szerint rövidesen egy teljesen átalakított padlólemezzel rukkolhatnak elő.

Teljes fordulatszámon dübörög a fejlesztési verseny a Formula-1-ben: az elmúlt nagydíjakon a Red Bull mindhárom fő üldözője jelentős újításokat vetett be. Monacóban debütált a Mercedes új csomagja a szélesebb oldaldobozokkal és az új futóművel, Barcelonában a Ferrarinál jelent meg új kialakítású oldalszekrény, míg Kanadába az Aston Martin vitte a legjelentősebb fejlesztéseket a három istálló közül.

A Mercedes nemrég jelezte, hogy még a nyári szünet előtt érkezik egy újabb adag újítás, de úgy fest, a Scuderia is tartani akarja a lépést. Az olasz Formu1a.uno portál számolt be most arról, hogy értesüléseik szerint rövidesen az SF-23-ashoz is jönni fog egy újabb fejlesztés.

f1-ferrari-kanada



A lap úgy tudja, hogy a karosszéria részleg vezetője, Enrico Cardile sürgette a szakembereket, hogy minél hamarabb egy új és teljesen eltérő padlólemezzel állhassanak elő – amely alkatrész a jelenlegi generációs F1-es versenygépek legfontosabb eleme.

A hírek szerint jól haladnak a munkálatok – olyannyira, hogy a Formu1a.uno szerint jövő kedden Fioranóban már pályára is viszi az új padlólemezt a Ferrari, kiegészítve egy új első szárnnyal és új hátsó fékcsatornával.

A fejlesztés a következő nagydíjhétvégék valamelyikén fog debütálni: az egyelőre kérdéses, hogy a Ferrari elviszi-e az új padlólemezt a jövő heti Osztrák Nagydíjra, hiszen Spielbergben sprinthétvégét rendeznek, azaz egyetlen egyórás tét nélküli szabadedzésen próbálgathatnák az újításokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: