DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Fernando jól politizált, ez része a munkának” – Fisichella Alonsóról

Giancarlo Fisichella beszélt Fernando Alonsóról: szerinte a kétszeres F1-es világbajnok volt a legerősebb csapattársa, akivel remekül dolgozott együtt.

Giancarlo Fisichella beszélt a Beyond the Grid podcastnek Fernando Alonsóról: a korábbi csapattárs szerint kifejezetten jó volt közöttük a viszony, de nagyon dicsérte a kétszeres világbajnok munkáját, aki szerinte a legjobb csapattársa volt F1-es pályafutása során.

„Remekül dolgoztunk együtt, megosztottuk egymással a telemetriánkat, az ötleteinket, az autóval tapasztalt problémáinkat. A futamok előtt néha kártyáztunk a fizioterapeutáinkkal és Flavio Briatoréval, tök jó volt. Ez fontos volt a csapat (az akkori Renault) légkörének, az, hogy jó volt a közös munka, és hogy barátok voltunk. Illetve jók voltunk egymásnak referenciapontnak a köridőket tekintve, így könnyebben értük el a határainkat” – mondta Fisichella.

f1-alonso-canada



„Fernando volt a legerősebb csapattársam, aki jól ment nagy tapadással, alacsony tapadással, és főleg a versenyeken villogott, nagyon-nagyon stabil és koncentrált volt mindig. Nem nagyon hibázott, és remekül kommunikált a csapattal a rádióban. Jól politizált is, igen, de ez része a munkának” – tette hozzá az olasz.

Fisichellát arról is megkérdezték, hogy úgy érezte-e, hogy őt háttérbe szorítja a Renault Alonso miatt, de erre nemmel felelt: szerinte amint elúszik a reális esély a vb-címre, már a csapatért, és a csapattársért kell dolgozni, ez így természetes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: