DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Red Bull: Perez azt csinálja, amit várunk tőle

Dr. Helmut Marko szerint Perez dolga az, hogy a Red Bull konstruktőri bajnok legyen, ez pedig egyelőre jól halad. Mást nem is várnak tőle.

Mi is írtunk arról FormulaPlusz rovatunkban, hogy milyen teljesítményt nyújt idén Sergio Perez, illetve hogy milyen hullámvölgybe került az elmúlt időszakban, de a Red Bullnál a jelek szerint nem elégedetlenek a mexikói teljesítményével.

Az energiaitalosok 154 ponttal vezetik a konstruktőri pontversenyt, és bár Perez egyéni második helye kezd inogni, de ez jelenleg egyáltalán nem érdekli az istállót: már júniusban ott tartunk, hogy csak elméleti, matematikai esély van arra, hogy ne Max Verstappen legyen az egyéni és a Red Bull a konstruktőri világbajnok.

Így pedig Perez teljesítménye egyelőre nem számít: szoros csatát nem kell vívni senkivel, az idény eleji kissé puskaporosabb hangulat már a múlté a versenyzők között a pontkülönbség beszakadásával, így a korábbi feszültebb megszólalások után mostanában hátradőlősebb, védelmezőbb nyilatkozatokat hallhatunk a csapatvezetéstől Perez felé.

f1-redbull-perez



Dr. Helmut Marko tanácsadó is egy ilyet fogalmazott meg most:

„Luxusproblémákat veszünk komolyan most. Perez egyelőre elvégzi azt a munkát, amit várunk tőle. Segítenie kell megszerezni a konstruktőri vb-címet, és a tabella jelenlegi állása őt igazolja. Azt is bizonyította, hogy a legjobb formájában képes futamokat nyerni. Fel sem merül nálunk az a kérdés, hogy elég jó-e, mert Max egyre jobb és jobb lesz, így a kérdés az, hogy ki lenne az alternatívája. Van-e valaki, aki tényleg ki tudná hívni most Maxot? Őszintén szólva senki ilyet nem látok” – mondta Marko.

Ezzel világossá tette, hogy Pereztől nem várnak győzelmet és vb-harcot, a második helyeket kérik tőle, és bár a mexikói az utóbbi három futamon a dobogóra sem tudott felállni, de azt remélik, hogy hamarosan kitalál ebből a mély gödörből. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: