DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Hírösszefoglaló

Aston-Honda, speciális McLaren-festés – keddi F1-es hírek

Szerdán várható az Aston Martin nagy bejelentése, a McLaren a tripla koronát idézi meg, leszólta az F1-et az IndyCar-legenda. Ezek voltak május 23. hírei az autósportban.

Az értesülések szerint szerdán hivatalossá válhat az, hogy Lawrence Stroll csapata, az Aston Martin a Honda erőforrásait használja majd 2026-tól, megtörtént a felek közötti megegyezés. Részletek itt.

Speciális festést kap a McLaren. Az MCL60 orra Le Mans, közepe Monaco, hátulja pedig Indianapolis megnyerésének állít emléket – nem csupán Monte-Carlóban, hanem Barcelonában is. Több kép az alábbi galériában tekinthető meg.

A Monacói Nagydíj Charles Leclerc hazai versenye lesz. Parádés tempóra képes hazai pályán a Ferrari F1-es pilótája, de még soha nem volt hozzá kegyes Monaco: vajon ezen a hétvégén fordul a szerencséje?

Túl sok alkatrészt vesz Maranellóból a Haas, így nem lehet koncepciót váltani jelenleg: a Ferrari megoldásai nem teszik lehetővé a drasztikus módosítást. Erről beszélt Günther Steiner.

„Az út túloldalára nem mennék át egy F1-es verseny miatt” – sarkos véleményt fogalmazott meg az IndyCar-legenda A.J. Foyt.



Gonosz üzenetekre válaszolt Lewis Hamilton. Az öltözködésével és a pályán kívüli tevékenységével (valamint a hagymától való rettegésével) kapcsolatos üzenetekre reagált a Mercedes által közzétett videóban. Bővebben itt. A britről szólt egy Parc fermé-posztunk is: támogatásáról biztosította a Real Madrid brazil játékosát, Vinícius Jr-t, akit a Valencia elleni 1-0-ra elveszített mérkőzést követően ért rasszista atrocitás.

Sokadjára merült fel pletykaként, hogy a hétszeres F1-es világbajnok vörösbe öltözhet, pedig igazán egyik fél számára sem jelentene ez megoldást – egyetlen motivációt leszámítva.  Kinek lenne jó a Hamilton–Ferrari házasság? – tettük fel a kérdést a Formula+ rovatban.

A McLaren első embere, Zak Brown a gyengélkedés ellenére nincs kétségbeesve, hiszen a jövő szezon elejére össze fog állni az a csapat, amely 2026-ban a vb-címért küzdhet – ezt mondta a vezérigazgató.

Az 1978-as szezon bajnoka, Mario Andretti véleményezte a jelenleg a paddock felett folyamatos kérdőjelként lebegő témákat. Interjújában megvédi Verstappent, kitér Leclerc jövőjére, és az Aston Martin idei feltámadásáról, illetve Alonso jelentőségéről is szót ejt – a cikk itt található.

Alonso újra világbajnokságot nyerhet – véli korábbi F1-es csapattársa, Giancarlo Fisichella.

Vilmos Sándor holland király nagy F1-rajongó, s egy különleges podcastsorozatban felidézte azt a 2021 végi napot, amikor Max Verstappen megszerezte Hollandia történetének első világbajnoki címét – ezt mondta az uralkodó.

Megtörtént az Indy 500 első nagy balesete, csigolyatörést szenvedett Stefan Wilson. Ki kell hagynia a vasárnapi futamot, helyettese pedig Graham Rahal lesz, akit eredetileg saját csapattársa ütött ki hét ezred mérföld per óra különbséggel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: