DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

A McLaren célja jövőre: 2021 újratöltve

A McLaren első embere a gyengélkedés ellenére nincs kétségbeesve, hiszen a jövő szezonra össze fog állni az a csapat, amely 2026-ban a vb-címért küzdhet.

A McLaren vezére, Zak Brown az F1 Nation podcastben szerepelve meglehetősen pozitív hangot ütött meg annak ellenére, hogy a csapat koránt sem a legfényesebb időszakát éli. Az amerikai üzletember nincs kétségbe esve, szerinte jó irányba haladnak, csak idő kell a csapat átalakításához – legalábbis a legtöbb területen, hiszen azt nem először hangsúlyozta, hogy a pilótafelállást tekintve maximálisan elégedett.

brown-mclaren



Más területeken pedig hamarosan elérik majd a kitűzött célokat: „Fontos, hogy a technológia és az infrastruktúra korszerű legyen, szintben a konkurenciával. Ez év végére meglesz. Sok szó esett a szélcsatornáról, a szimulátorról, a gyártási részlegről, melyek mindegyike nagyon közel áll ahhoz, hogy készen legyen, sőt némelyik már készen is van.”

„Így meglesz a technológia, aztán emberek is kellenek, és hamarosan jön néhány nagyon izgalmas bejelentés” – folytatta Brown, akinek csapatához nemsokára csatlakozik a bő tíz évet a Ferrarinál dolgozó francia mérnök, David Sanchez. És nem ő az egyetlen: „Nagyszerű csapatunk van, de szükségünk van új gondolatokra, új ötletekre. A bejelentések némelyike már megtörtént, következnek az újabbak, s ezek az emberek a következő kilenc hónapban csatlakozhatnak hozzánk, így az év végére a csapat, az infrastruktúra és a pilótapáros is egyben lesz.”

norris-mcl-2023

A 2024-es autót viszont nem ez a teljes egészében megújult csapat fejleszti majd – ugyanis mint Brown már most is zajlik ez a munka. A cél pedig egyértelmű: „Jövőre szeretnénk egy olyan évet, mint a 2021-es volt: néhány dobogó, egy pole, egy győzelem, benne lenni a sűrűjében. Aztán 2025-ben már minden készen lesz, amire szükségünk van, szóval szeretném azt gondolni, hogy abban az évben már versenyeket fogunk nyerni.”

„És ha egyszer már futamokat nyerünk, és érkezik az új korszak 2026-tól, nem látom okát, hogy miért is ne harcolhatnánk a bajnoki címért” – tette hozzá Brown, aki azt is elárulta, hogy júliusra várhatóak igazán komoly fejlesztések az MCL60-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: