DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tripla korona: Speciális festést kap a McLaren

Az MCL60 orra Le Mans, közepe Monaco, hátulja pedig Indianapolis megnyerésének állít emléket – nem csupán Monte-Carlóban, hanem Barcelonában is.

A McLaren, amely két éve emlékezetes Gulf-festéssel versenyzett Monacóban, ismét egy különleges dizájnt gondolt ki a nagydíjra, amelyet a soron következő spanyol hétvégén is megtartanak. A csapat 60. évfordulója apropóján a tripla korona, azaz a három legendás autóverseny megnyerése előtt tisztelegnek.

A papaja szín az 1974-es McLaren M16C/D előtt tiszteleg, mellyel Johnny Rutherford először nyert Indianapolisban. A fehéret az 1984-es MP/4-től vették át, ezzel az autóval szerezte a csapat első monacói sikerét Alain Prost. A fekete pedig a McLaren F1 GTR színe volt, amelyet JJ Lehto, Yannick Dalmas és Masanori Sekiya az 1995-es Le Mans-i 24 óráson vezettek győzelemre.   

„Mivel a tripla korona megnyerésével végrehajtottuk a motorsport legnagyobb eredményét, büszkén ünnepeljük a McLaren gazdag történetét ezzel a különleges fényezéssel a 2023-as Monacói Nagydíjon” – idézi a McLaren közleménye Zak Brown vezérigazgatót. „60. évfordulós ünnepléseinkkel és a Bruce McLaren öröksége előtt való tisztelgéssel összhangban ez az egyedi fényezés a három győzelem előtt tiszteleg, melyekből összeállt a tripla korona.”

Az Indy 500-on is hasonló a dizájn

A Monacói Nagydíjjal egy hétvégén zajló Indianapolis 500-on a McLaren szintén a tripla koronát idézi meg autófestéseivel – mind a négy autó eltérő dizájnnal megy. Az IndyCarban Pato O’Ward kapta a fekete, Felix Rosenqvist a fehér (és narancssárga), Alexander Rossi pedig a papaja dizájnt, és plusz versenygépet vezető Tony Kanaan autóján is feltűnik a három csillag motívuma.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: