DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Senna-évforduló, Russell nem vár bocsánatot – hétfői F1-es hírek

A brit sajtó szerint Newey aláírta új szerződését a Red Bull-lal, Hamilton bosszús, Piastri betegen versenyzett Bakuban. Ezek voltak a hírek május 1-jén.

Az előző napi Azerbajdzsáni Nagydíjhoz kapcsolódott a Formula.hu mai híreinek többsége. A futamgyőztes Sergio Perezt az utcák királyának nevezte a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, de viccesen oda is szúrt neki: most már ideje lenne, hogy ne csak városi pályán nyerjen futamot. A csapatfőnök nyilatkozata itt található. Horner beszélt arról is, hogy csak egyetlen utasítást adtak a szabadon versenyző párosnak – hogy ne ismételjék meg a 2018-as esetet.

A Red Bull kapcsán egy sajtóhír is napvilágot látott: brit értesülések szerint Adrian Newey aláírta új szerződését az istállóval. Hivatalos megerősítés még nem érkezett.



Lewis Hamilton számára Verstappenhez hasonlóan nem jól jött ki a biztonsági autós fázis Azerbajdzsánban, ami bosszantja a britet, de látja a pozitívumokat is a hétvégében. Bővebben itt. Csapattársa, George Russell nem vár bocsánatkérést a világbajnoktól, akit egyébként továbbra is remek fickónak tart, de szerinte megjegyzéseivel csak magának ártott. Ezt mondta a fiatalabb Mercedes-pilóta.

A futamokra eltűntek az Aston Martin gondjai a hátsó szárnnyal: Mike Krack csapatfőnök árulta el, milyen rögtönzött megoldást vetettek be a szerelők. Hozzátette azt is, hátrányuk elsősorban nem a DRS miatt volt. Nyilatkozata itt lelhető fel.

Egyéb rövid hírek még Baku kapcsán: Oscar Piastri betegen versenyzett, alig evett a hétvége folyamán; Esteban Ocon bokszutcai rajtjának oka az volt, hogy az Alpine kizárástól tartott a kopólemez határértéke miatt; a hétvégén háromszor is ütköző Nyck de Vriesszel pedig nagyon elnéző volt Franz Tost, egy halom mentséget hozott fel.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj eseményeivel és az elmúlt hét híreivel foglalkozott a Pitwall mai adása, központi témaként Verstappen újabb megőrülésével. Érdemes megnézni:

Május első napján a sportág vérbeli rajongói Ayrton Sennára emlékeznek, aki 29 évvel ezelőtt veszítette életét Imolában. A Formula-1 legsötétebb napját Retro-cikkünk idézi fel. A brazil legendára emlékezett egykori második számú szerelője, Gary Wheeler is: az ő dolga volt becsatolni Senna övét a McLarennél.

Hétfőn Jerezben maradt tesztelni a MotoGP. Marco Bezzecchi volt a leggyorsabb, de a legfontosabb fejlemény az volt, hogy a Honda végre kipróbálta a Kalex által fejlesztett vázat – összefoglaló itt olvasható. A gyakorlásról egy versenyző hiányzott, Miguel Oliveira, aki idén másodszor sérült meg egy vétlen balesetben, a vasárnapi bukásban nem csak vállficamot szerzett, de el is törött bal felkarcsontja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: