DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Russell: Verstappen csak magának ártott

Nem vár bocsánatkérést a világbajnoktól George Russell, akit egyébként továbbra is remek fickónak tart, de szerinte megjegyzéseivel csak magának ártott.

A bakui hétvége legnagyobb vihart kavaró esete (természetesen a futam leintése előtti pillanatokban kialakult veszélyhelyzet mellett) George Russell és Max Verstappen sprinten történt koccanása volt – elsősorban nem maga az incidens, hanem annak utórengései voltak. A kétszeres világbajnok előbb trágár szavakat használt versenytársára, majd később sem tudott lehiggadni, s a sajtónak nyilatkozva „George hercegnőnek” titulálta a Mercedes versenyzőjét.

Russell később elmondta, ő nem vágyik Verstappen bocsánatkérésére, mivel ezek a megnyilvánulások nem neki, hanem magának a hollandnak okoztak kárt: „Engem nem zavar a dolog, kétszeres világbajnokként és bajnoki listavezetőként szerintem magának ártott kissé ezekkel a megnyilvánulásokkal. Max egy szuper jó fej srác, egy remek, remek versenyző, csak éppen ezekre a szavakra nincs semmi szükség.”

russell-baku



Amikor az incidensről készült felvételről kérdezték Russellt, a sprintet egy hellyel és pár másodperccel Verstappen mögött záró fiatal brit elmondta, hogy a maga részéről meglepetten látta a történteket, ugyanis azt hitte, hogy ennél komolyabb dolog történt köztük – valószínűleg elsősorban a világbajnoki címvédő reakciója alapján…

 

„Hogy őszinte legyek, valamicskét meglepődtem, mennyire kicsi dolog volt ez az egész… Azt hittem, sokkal nagyobb volt. Persze, kissé összeértünk, de az első körben ez a mezőny minden részében megtörténik. Szóval kicsit többre számítottam” – mondta Russell az incidensről, mely lyukat ütött Verstappen autóján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: