DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Csapatfőnök-kinevezés, szexizmusvád, Hamilton nem tökéletes – szerdai F1-es hírek

A nap nagy hírét az estére tartogatta az AlphaTauri – előtte Lewis Hamilton, Mohammed ben Sulayem és Marc Marquez voltak a főszereplők. Ez történt április 26-án.

Új csapatfőnököt nevezett ki szerdán az AlphaTauri. Franz Tost a 2023-as szezon végén távozik a faenzai istállótól, a helyét pedig Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója veszi át – Peter Bayer pedig vezérigazgatóként érkezik. Részletek itt.

Lapértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség néhány hónapja távozott motorsportért felelős átmeneti főtitkára bántalmazással és szexizmussal vádolja Mohammed ben Sulayemet, az FIA elnökét. Bővebben itt írtunk erről.

Nyakunkon a tavaszi szünetet lezáró Azerbajdzsáni Nagydíj. A versenyhétvége szinte teljesen biztosan eső nélkül zajlik majd – időjárásjelentésünk itt található. A hétvégi programot pénteki időmérővel, az új szétlövéssel és sprinttel érdemes előre áttanulmányozni, errefelé.

 



„Én sem vagyok tökéletes” – mondja Lewis Hamilton. Sokáig túl kemény és kritikus volt önmagával szemben a hétszeres világbajnok. Elárulta, miért érezte fontosnak, hogy megnyíljon, sebezhetőségét pedig munkatársainak is megmutassa.

A Mercedes fiatalabb brit pilótája elmondta, mi az, amit leginkább csodál és amit ellesett eddig Hamiltontól. Russell szavai itt találhatók.

Ajánljuk a Formula.hu újabb videós anyagát, amelynek középpontjában a csapatok fejlesztései állnak. Egyesek már a mostani hétvégén, Bakuban hozzák a friss csomagokat, mások inkább Imolára koncentrálnak: mi is várható ezen a téren a következő hetekben?

 

Technikai igazgatója szerint Alonso olyan, mint egy tasmán ördög. Dan Fallows azt mondja, a spanyol sosem veszi magát teljesen komolyan, de nagyot lendített a csapaton. Az érdekes nyilatkozat itt található.

Megszólalt Helmut Marko is, reagált arra, hogy Sebastian Vettel válthatja őt a Red Bull tanácsadójaként. Az osztrák eközben nem érti, miért ennyire pozitív a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur.

Bár korábban volt róla szó, 2024-ben biztosan nem látunk majd LED-es kerékborításokat a Formula-1-es autókon – erről is döntött az F1 Bizottság.

 

A kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi szerint Bernie Ecclestone az oka a Felipe Massa és a 2008-as világbajnoki cím körüli felhajtásnak. „Tipikus Bernie” – mondja a brazil.

Az említett Massa egykori versenymérnöke, Rob Smedley szívesen visszatérne a Formula-1-be – de csak a megfelelő feltételek teljesülésével. Ezt mondta Smedley.

A MotoGP-ből három fontos hír is érkezett. Marc Marquez továbbra sem tér vissza, a spanyolt a Superbike-versenyző Iker Lecuona helyettesíti a Spanyol Nagydíjon, Enea Bastianini viszont elutazik Jerezbe. A széria kazahsztáni debütálása elmarad: törölték a Sokol Circuiten rendezendő versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: