DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ezzel inspirálja Hamilton Russellt

A Mercedes fiatalabb brit pilótája elmondta, mi az, amit leginkább csodál és amit ellesett eddig hétszeres F1-es világbajnok kollégájától.

George Russell tavaly érkezett meg Lewis Hamilton mellé a Mercedeshez, s első közös idényükben rögtön legyőzte őt a pontversenyben, sőt a csapat egyetlen futamgyőzelmét is ő szerezte Interlagosban. Idén egyelőre mindhárom időmérőn jobbnak bizonyult a fiatalabb brit – igaz, az alakulat egyetlen dobogós helyezését viszont Hamilton szállította az Ausztrál Nagydíjon, s így a tabellán is ő áll előrébb.

f1-russell-hamilton



A két versenyző szemmel láthatóan jól kijön egymással, Russell pedig a Square Mile-nek adott interjúban azt is kiemelte, hogy mindenekelőtt az nyűgözi le a hétszeres világbajnokban, ahogy a körülötte lévő emberekkel bánik:

„Rendkívül jó abban, hogy kihozza a legtöbbet a körülötte lévő emberekből és motiválja a csapatot. Roppant kitartó, mindig tovább hajtja magát. Emellett számos hobbija van a sporton kívül is, ami szerintem nagyon érdekes, mert ez lehetővé teszi, hogy kikapcsoljon a versenyzésen kívül és így jobb állapotban legyen fejben, amikor visszatér.”

„Nyilvánvalóan más szakaszában járunk a pályafutásunknak, de egyértelműen inspirál az, ahogy viselkedik, ahogy hozzááll a versenyzéshez és az életéhez. Igen lenyűgöző.”

Russell az interjúban arról is beszélt egyébként, hogy Hamilton bizonyos tekintetben „megmentette” őt azzal, hogy a csapattársa volt 2022-ben, amikor a Mercedes visszaesett a korábbi domináns éveket követően – erről itt írtunk bővebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: