DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Szexizmussal vádolják az FIA-elnököt

Lapértesülések szerint a Szövetség néhány hónapja távozott motorsportért felelős átmeneti főtitkára bántalmazással és szexizmussal vádolja Mohammed ben Sulayemet.

A The Telegraph számolt be róla, hogy bántalmazással és szexizmussal vádolja Mohammed ben Sulayemet, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökét Shaila-Ann Rao, aki néhány hónapon át töltötte be az FIA-nál a motorsportért felelős ideiglenes főtitkár pozícióját.

f1-ben-sulayem



A lap beszámolója szerint az FIA-hoz a Mercedestől érkező Shaila-Ann Rao egy levélben arról írt, hogy Ben Sulayem számos alkalommal szexista viselkedést mutatott vele szemben. Állítólag az ügyet sosem vizsgálták, viszont a Telegraph Sport több személlyel is beszélt, beleértve az FIA-nál vagy a Motorsport Világtanácsnál dolgozó embereket, akik szintén „kiszámíthatatlan és bántalmazó viselkedésről” számoltak be a színfalak mögül. A lap hozzáteszi, hogy egy alkalommal azt is látták, ahogy Ben Sulayem ordítozik Raóval, akire „az a nőként” hivatkozott.

Maga Rao nem kommentálta a híreszteléseket, az FIA szóvivője pedig rövid közleményben reagált a vádakra a RacingNews365.com szakportálnak: „Shaila-Ann Rao ideiglenes igazgató volt az FIA-nál 2022. június 1-jétől, majd a motorsportért felelős ideiglenes főtitkár lett. 2022 novemberében mindkét fél úgy döntött, hogy elhagyja ezt a pozíciót. Kölcsönös titoktartási feltételekben állapodtak meg, ahogy az az üzleti életben szokás. Egyik fél sem hivatkozott az FIA Etikai Bizottságára.”

Nem ez az első alkalom, amikor szexizmussal vádolják Ben Sulayemet: néhány hónapja egy több évvel korábbi megnyilvánulása kavart vihart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: