DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Újra az F1-ben dolgozna Massa egykori mérnöke

Rob Smedley elég sokáig dolgozott együtt Felipe Massával a Ferrarinál, majd a brazillal tartott, amikor a pilóta távozott a Williams csapatához. Az egykori versenymérnök most szívesen visszatérne, de csak a megfelelő feltételek teljesülésével.

Amíg a Ferrari színeiben versenyzett a szurkolók megszokhatták Rob Smedley személyét, mint Felipe Massa versenymérnökét, majd később a Williams istállójánál is fontos szerepet kapott teljesítménymérnökként, amikor a 2008-as világbajnoki második helyezett a grove-i alakulatnál versenyzett.

Smedley később saját elektromos-gokart szériát is indított, de akkor sem távolodott el a sportágtól teljesen, amikor már nem a Williams szolgálataiban állt, hiszen nemrégiben a Formula-1 technikai elemzőjeként foglalkoztatták. Ettől függetlenül egyelőre minden alkalommal nemet mondott, amikor valamelyik istállótól megkeresték, mivel elmondása szerint kizárólag olyan helyen lenne hajlandó dolgozni, ahol ismét kihívást talál magának.



„Rég volt, amikor versenymérnökként dolgozhattam, mikor a Williamsnél voltam, akkor már a versenycsapat irányításáért feleltem. Ez egy teljesen más tapasztalat volt. Többször is elmondtam viszont, hogy egy megfelelő projekt érkezése esetén elgondolkodom a visszatérésen. Szerencsésnek érzem magam, mivel továbbra is jönnek az ajánlatok, de annyiért nem fogok odamenni, hogy növeljem a létszámot” – mesélte az F1 Nation podcast adásában.

Csak a győzelem érdekli

Smedley nem kertelt, amikor arról kérdezték, milyen feltételekkel fogadná el egy jelenlegi F1-es csapat ajánlatát. A szakember nyíltan közölte, hogy kizárólag olyan helyen dolgozna, ahol megvan az esély a sikerre, ugyanakkor a versenyhétvégéket uraló légkör már hiányzik neki.

„Olyan csapathoz akarok csatlakozni, amelyiknek komoly lehetőségei vannak és a győzelem mellett kötelezik el magukat. A vasárnapok izgalma viszont hiányzik, amikor a csapattagok munkái versenyeznek a riváliséval. Ez a fajta pezsgés olyan, mint a drog, amit mindig hiányolni fogsz, ha 20 éven át ezt tapasztaltad” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: