DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Technikai igazgatója szerint Alonso olyan, mint egy tasmán ördög

Érdekes dolgokat árult el a spanyolról Dan Fallows. Az Aston Martin technikai igazgatója szerint Fernando Alonso sosem veszi magát teljesen komolyan, de nagyot lendített a csapaton.

A Beyond the Grid podcast vendége volt nemrégiben az Aston Martin szakembere, aki a beszélgetés során többször is szóba hozta Fernando Alonsót. Az F1 kétszeres világbajnoka tavaly a nyári szünet előtt jelentette be váratlanul, hogy átveszi a visszavonuló Sebastian Vettel helyét, arra azonban talán kevesen számoltak, hogy ennyire sikeres lesz új istállójával.

Az Aston Martin ugyanis nagyot lépett előre a 2022-es idényhez képest, így Alonso számára megszakadt egy rossz sorozat, hiszen az utóbbi néhány évben valahogy sosem igazolt olyan helyre, ahol versenyképes autót kapott volna, jobbára csak szenvedett. Most azonban kiváló formának örvend, Dan Fallows pedig úgy véli, Alonso különleges személyiséggel és munkamorállal rendelkezik.

„Fernando szupergyorsan képes alkalmazkodni, és amint beül az autóba, azonnal le tudja írni, hogyan lehetne fejleszteni azt a javulás érdekében. Hihetetlenül tehetséges és már régóta ezen a szinten van. Ennek ellenére ráragasztották az esélytelen címkét, mivel mindenki tisztában van vele, hogy statisztikailag sokkal többet kellett volna nyernie, de ez nem jött össze több okból sem” – kezdte mondandóját Fallows, aki őszintén megvallotta, korábban nem kedvelte a spanyolt.

 



„Egy kicsit meglepődtem, amikor megérkezett, mert mindig is egy rivális csapat versenyzője volt, szóval automatikusan azt akartam, hogy elég rosszul teljesítsen, de semmi személyes nem volt ebben. Ő egy kedves fickó, de amikor idejött, hihetetlen volt az a zsongás, ami a csapaton belül uralkodott. Szerintem az a tény, hogy nem veszi magát túl komolyan, nagyon jól illeszkedik sokakhoz ebben a szakmában, de még szurkolókhoz is passzol” – folytatta a technikai igazgató.

Ragályos a szenvedélye

Fallows szerint Alonsóval kapcsolatban a legmeglepőbb, hogy 41 évesen még mindig ugyanolyan szenvedéllyel veti bele magát a versenyhétvégékbe, valamint a háttérben zajló munkába, mint a fiatalabbak, ráadásul ez a többiekre is átragad a szakember elmondása alapján.

„Ami a legjobban meglepett, hogy még mindig ekkora szenvedély van benne. Olyan régóta van ebben a sportban, így ez egyszerűen rendkívüli, akárcsak az érdeklődése, és az, hogy versenyzőként a lehető legtöbb dologban részt akar venni, csapatként akar minket vezetni. Ez az első naptól ragályos. Olyan, mint egy tasmán ördög” – mondta nevetve. „Mi mindannyian csak reagáltunk rá. Nagy lökést adott nekünk csapatként, mert a tavalyi év nagyon nehéz volt. Mindezen dolgok segítettek feldobni a csapatot, hogy új energiát hozzon. Sokat vállalt ebből” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: