DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Hamilton eltűnő tempója, dominánsabb Mercedes, Mateschitz, Michelisz – keddi hírek

Verstappen reagált Hamilton szavaira, Michelisz Norbert bejelentette 2023-as terveit, elmarad a kamion-Eb a Hungaroringen. Az F1 és autósport hírei április 11-én.

„A Mercedes dominánsabb volt, mint mi” – így reagált Max Verstappen Lewis Hamilton azon kijelentésére, miszerint az RB19-es a leggyorsabb autó, amit valaha látott. A holland szerint a számok nem erről tanúskodnak.

Kezd eltűnni Hamilton ösztönös tempója? Erre tett utalást az 1996-os F1-es világbajnok, Damon Hill, aki szerint a 30-as éveik végén a pilóták már kevésbé képesek természetfeletti körökre. Hill gondolatmenete itt olvasható.

 



Előkelő helyet foglal el a világ leggazdagabb harmincasai közt a Red Bull-alapító Dietrich Mateschitz fia, miután a vállalat 49%-át örökölte édesapjától – részletek itt.

Két fontos magyar vonatkozású hírről is írtunk ma. Michelisz Norbert végre bejelentette idei terveit: a Hyundai versenyzőjeként az új TCR Világsorozatban áll rajthoz. A kamion Európa-bajnokság hungaroringi versenyével kapcsolatos hír pedig igaznak bizonyult: a pálya felújítása miatt nem tartják meg idén a magyar fordulót.

Visszatérve az F1-es hírekre: A McLarennél már ötödik szezonját kezdő Lando Norris harmadik csapattársát kapta meg az évek alatt. Úgy érzi, hogy Piastri még Ricciardónál is gyorsabb – ezt mondta a brit versenyző.

Visszavetheti az Alpine fejlesztéseit az ütközés. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elismerte, hogy fogalmuk sincs, miért voltak ennyire közel a Ferrarihoz, az Astonhoz és a Mercedeshez Melbourne-ben – bővebben itt.

Komoly sebet hagyott Daniel Ricciardo önbizalmán a csalódást keltő időszak a McLarennél, a Red Bullnál azonban újra otthonra lelt a szimulátorban – ezt mondta az ausztrál. Alexander Albon szerint az emberek félreértik a Red Bullnál fennálló helyzetet, és az osztrákok autója valójában nincs Max Verstappen köré építve – bővebben itt.

Még egy, korábban a száguldó cirkuszban szereplő pilóta kerülhet az elektromos széria mezőnyébe, ugyanis a NIO csapatánál fog tesztelni Danyiil Kvjat – részletek erre találhatók.

Több érdekes rövidhírt gyűjtöttünk máról is össze a Parc Fermé rovatban. A sepangi pálya egyelőre nem tervez visszatérni a körforgásba, mivel túl drágának tartja a Formula-1-et. Las Vegasból, az őszi nagydíj épülő helyszínéről olvasónk küldött képeket, a másik amerikai városi helyszín, Miami kapcsán pedig arról hallani, hogy igazi víz kerül a kamukikötő helyére. A Max Verstappenről készült dokumentumsorozatból derült ki, milyen brutális beszólása volt a Ferrari irányába a hollandnak a tavalyi Belga Nagydíjon.

A MotoGP-ből érkezett hír, hogy Marc Marquez az Amerikai Nagydíjat, legsikeresebb versenyét is kihagyja, a NASCAR egyik versenyzője pedig másféle pihenőre vonult: egy nővel szembeni erőszakért letartóztatták Cody Ware-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: