DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Visszavetheti az Alpine fejlesztéseit az ütközés

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elismerte, hogy fogalmuk sincs, miért voltak ennyire közel a Ferrarihoz, az Astonhoz és a Mercedeshez Melbourne-ben.

Az utolsó előtti körben történt káoszban ért véget az Ausztrál Nagydíj Esteban Ocon és az addig nagyszerű versenyt futó Pierre Gasly számára is, a két csapattárs ráadásul egymással ütközött, így estek ki a versenyből. A nagyszerű tempó ellenére sem tudtak pontokat szerezni, így visszacsúsztak a konstruktőri pontverseny hatodik helyére.

Otmar Szafnauer csapatfőnök elismerte, hogy nem értik, miért voltak ennyire gyorsak legutóbb, hiszen nem hoztak sok módosítást az Albert Parkba: „Meg kell vizsgálnunk, mitől lettünk ilyen gyorsak, hiszen az autó nem változott sokat az előző versenyhez képest. Talán a beállításokat találtuk el tökéletesen, vagy az energiagazdálkodásunk volt jobb” – idézi Szafnauert a GPFans.



A két alpine-os komoly anyagi kárt okozott a csapatnak Ausztráliában, ám az 58 esztendős szakember szerint ez nem fogja érzékenyen érinteni a francia istállót: „Az ilyen dolgok nem okoznak nagy gondot a költségsapkát illetően, még ha sokba is került ez a baleset. Ugyanakkor az ütközés miatt változott, hogy mi az elsődleges: elsősorban az alkatrészek pótlására lesz szükségünk.”

„Egy első szárny legyártása nagyjából két hetet vesz igénybe, s ha ezekkel a dolgokkal megvagyunk, akkor majd meglátjuk, hogy mennyi időnk lesz a fejlesztésre és azokból mennyit tudunk magunkkal vinni Bakuba. Mindketten elnézést kértek a csapattól az ütközés miatt, ez számomra megmutatta, hogy mindkettejüknek bűntudata volt, így mi sem kezeljük ezt másként, mint egy egyszerű versenybaleset.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: