DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Félénk voltam, mikor beültem a szimulátorba” – Ricciardo

Komoly sebet hagyott Daniel Ricciardo önbizalmán a csalódást keltő időszak a McLarennél, a Red Bullnál azonban újra otthonra lelt a szimulátorban.

Sok év után először nem szerepel a Formula-1 mezőnyében Daniel Ricciardo, aki a McLarennél eltöltött gyenge két szezon után jelenleg a Red Bull harmadik pilótájaként segíti az osztrák csapat munkáját. Az ausztrál versenyző visszatért az F1-es paddockba hazai nagydíján, ahol arról mesélt, milyen hatással volt rá mentálisan a briteknél tapasztalt sikertelenségi sorozat.

„Mindig felvállalom az én részemet és hagyom, hogy felelősségre vonjanak. Sok éven át úgy hittem, hogy én vagyok a legjobb a világon, úgyhogy bármilyen szituációba is kerüljek, sikeresen fogok tudni kijönni belőle. A McLarennél nehéz volt ehhez tartanom magam. Tisztában voltam vele, hogy nem vagyok tökéletes pilóta és nekem is vannak gyengeségeim” – idézi Ricciardót az ausztrál Speedcafe.

A Red Bull volt versenyzője nagy reményekkel igazolt 2021 elején a McLarenhez, miután sikeres éveket zárt a Renault-val. Fiatalabb és tapasztalatlanabb csapattársa, Lando Norris azonban rendre jobb teljesítményt nyújtott, mint a papaják újonnan érkező pilótája, 2022-re pedig csak tovább nőtt a csapattársak közti különbség. Ricciardót még a 2021-ben Monzában szerzett meglepetésgyőzelme sem mentette meg, így az idei szezonra már ifjú honfitársa, Oscar Piastri foglalta el az ausztrál helyét az istállónál.



„Most, hogy egy kicsit el tudtam távolodni a dolgoktól és vissza tudtam tekinteni az elmúlt két évre, vannak dolgok, amiket másképp csináltam volna, ha lett volna rá időm. Többet kérdeztem volna és többet követeltem volna meg. De élsz és tanulsz belőle, nem bántam meg semmit. Ez volt a szituáció és én átvészeltem azt” – nyilatkozta a 33 éves versenyző, aki jelenleg a konstruktőri bajnokságot vezető Red Bullt segíti a háttérben szimulátormunkájával.

„A Red Bullhoz való visszatérésemmel rájöttem arra is, hogy az önbizalmam sem volt olyan, mint régen. Még akkor is félénk voltam, amikor beültem a szimulátorba, nem láttam benne az értéket. De ahogy ment előre az idő, egyre jobban belejöttem és úgy éreztem, hogy végre újra otthonra találtam egy olyan autóban, amiben kényelmesen érzem magam. Szóval mondhatjuk, hogy az első nap után teljesen feltöltődtem” – fejtette ki Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: