DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Piastri az eddigi leggyorsabb csapattársam

A McLarennél már ötödik szezonját kezdő Lando Norris harmadik csapattársát kapta meg az évek alatt. Úgy érzi, hogy Piastri még Ricciardónál is gyorsabb.

A wokingi csapat tavaly év közepén úgy döntött, hogy hiába rendelkezik élő szerződéssel Daniel Ricciardo 2023-ra is, kivásárolják őt kontraktusából, és inkább a korábbi F3-as és F2-es bajnoknak, Oscar Piastrinak biztosítanak helyet a 2023-as rajtrácson.

Az ausztrál pilóta hazai versenyén szerezte meg első pontjait a száguldó cirkuszban, és bár kétségtelen, hogy idén nehéz dolga lesz a McLarennel, ha további pontokat akar gyűjteni, de Lando Norris szerint megvan a tehetsége és a tempója ahhoz, hogy előrébb segítse a csapatot.



„Nagyon jól kezdett” – mondta a brit a holland Formule 1-nek. „Eddig úgy tűnik, hogy kiválóan bírja a nyomást, ez lehet az egyik fő erőssége. Nyugodt, mindent az irányítása alatt tart és még gyors is. Úgy érzem, hogy engem is nagyobb erőbedobásra késztet, mint a korábbi csapattársaim, így ez a McLaren számára is jó hír.”

A wokingiak jelenleg a konstruktőri pontverseny ötödik helyén állnak a katasztrofális szezonnyitót követően, ám Ausztráliában sikerült kimaradniuk a balhékból és célba is értek, így rögtön öt helyet ugrottak előre a tabellán.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: