DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Albon: Nincs Verstappen köré építve a Red Bull

Alexander Albon szerint az emberek félreértik a Red Bullnál fennálló helyzetet, és az osztrákok autója valójában nincs Max Verstappen köré építve.

Max Verstappen az évek során kegyetlenül szedte az áldozatait csapattársai körében: a holland a 2018-as szezontól kezdve minden évben maga mögé utasította a Red Bull színeiben versenyző másik pilótát, Pierre Gasly és Alexander Albon karrierjére pedig komoly hatással volt az immár kétszeres világbajnok ellen elszenvedett csúnya csapaton belüli vereség. Sergio Perez elődjeihez képest jobban teljesít az istálló első számú pilótájával szemben, de továbbra is úgy tűnik, hogy senki sem tudja felvenni a versenyt a hollanddal. Albon az Express Sportnak arról beszélt, milyen okok állhatnak emögött.

„Az emberek eléggé összezavarodnak abban, ha van egy autó, amelyet egy pilóta köré terveztek, illetve ha van egy nagyon gyors pilóta, aki egy bizonyos módon szereti vezetni az autót. Természetes, hogy arra a versenyzőre fogsz hallgatni, aki a jó teljesítményeket hozza és szép munkát végez, mert abban van a potenciál.”



A brit-thai pilóta korábban már szót ejtett arról, hogy a Red Bull Verstappennek kedvezett az autóival, a holland különleges vezetési stílusa miatt pedig ez csapattársainak problémát jelentett.

„Nem tartom magam hibásnak abban, hogy az emberek félreértelmezik azt, amit mondok. Azt hiszik, úgy gondolom, hogy a Red Bull köré építette az autót. Nem, a tény az, hogy ő tud az autóval bánni és ő egy bizonyos módon vezeti azt. Meg kell próbálnod megtalálni azt, amire ő képes, mert végül is ő az, aki megfelelően munkára tudja bírni az autót. Őszintén szólva, ez a különbség” – nyilatkozta a Red Bull exversenyzője, a Williams jelenlegi pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: