DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
Hírösszefoglaló

Átalakuló Mercedes, Button a NASCAR-ban – pénteki F1-es hírek

Radikális változások a Mercedesnél, csak tréfált az Astonnal a Red Bull, ragaszkodik az egyoszlopos hátsó szárnyhoz a Ferrari: egy helyen a fő hírek.

Továbbra is a Mercedes gyenge szezonkezdete az egyik fő téma a Formula-1-ben: Andrew Shovlin, a sokszoros konstruktőri világbajnok istálló vezető mérnöke is belengette, hogy radikális változások következnek az autón. Sajtóhírek szerint egyébként a Mercedes rendkívüli válságértékezletet is összehívott a harmatos bahreini produkciót követően.

f1-hamilton-mercedes-bahrein-3



A Ferrarinál eközben annak ellenére is kitartanak az egyoszlopos hátsó szárny mellett, hogy az a teszten és a szezonnyitó hétvége szabadedzésein sem vált be – bővebben itt írtunk erről.

Az Aston Martin is forró téma, főleg annak kapcsán, hogy a Red Bull vezetése többször is odaszúrt nekik a bahreini dobogó után, Helmut Marko azonban most kijelentette, hogy szó sincs vádaskodásról, csupán tréfának szánták a megjegyzéseket – részletek itt.

S ha már Aston Martin: a vasárnap harmadik Fernando Alonso arról beszélt, hogy még nem is szokta meg teljesen minden részletét az autónak – a spanyol szavai itt olvashatók.

Bár a régóta várt új szélcsatorna már megépült a McLarennél, a műszerek telepítése és beállítása még hetekig eltart, így nyár elején kezdik az érdemi munkát – a jövő évi F1-es autóval.

f1-mclaren-bahrein

A McLarennél kapcsolatos hír még, hogy Mika Hakkinen szerint Lando Norris sebességben Max Verstappen és Charles Leclerc szintjén van: https://formula.hu/parc-ferme/34978

A Red Bull F1-es vezetése szerint már az is nagy teljesítmény Sergio Pereztől, hogy nem tört meg Max Verstappen mellett az elmúlt két évben. Marko állítja: nincs csapatsorrend a két pilóta között – bővebben itt.

Bevallottan átverés volt az Alfa Romeo bemutatóautóján megjelenő fűrészfogazott padlólemez: https://formula.hu/parc-ferme/34975

A nap legfontosabb, csak félig F1-es vonatkozású híre, hogy Jenson Button is belekóstol három verseny erejéig a NASCAR-ba, ráadásul épp a COTA-n ejti meg a debütálását, ahol Kimi Raikkönen is rajthoz áll. Minderről itt írtunk részletesebben – Button pedig máris bedobott egy esetleges reformjavaslatot az F1 számára, amelyet az amerikai szériából vehetnének át.

A MotoGP-ben pedig egy nappal a portimaói teszt előtt, utolsóként előtti a gyári Aprilia is bemutatta 2023-as festését – részletek és fotók itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: