DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Radikális változások jönnek a Mercedesnél

Látható módosítások következnek a W14-esen már a közeljövőben, Andrew Shovlin szerint a hátrány mértéke miatt jelentősebb változtatásokat eszközölnek.

Jelentős változásokat ígér már a következő futamokra is Andrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke. A bahreini szezonnyitón már az első nap estéjén a jelenlegi autókoncepció kidobását emlegette Lewis Hamilton és Toto Wolff is, George Russell ütött meg egy kicsit finomabb hangvételt ezzel kapcsolatban, és sokan találgatják azóta is, hogy lesz-e B autó a csillagosoknál vagy sem. Erről szerkesztőségünk is értekezett Pitwall című műsorunk legutóbbi adásában, nézzetek bele:

Most Shovlin is erről beszélt a Mercedes futamértékelőjében:

„Az emberek előszeretettel használják a 'koncepció' kifejezést akkor, amikor a zéró oldaldobozainkra gondolnak, és Toto nemrég elmondta, hogy revízióra készülünk, ami amúgy is jönni fog a következő futamokon” – mondta Shovlin.

„A mezőny elejéhez viszonyított különbség miatt természetesen nagyobb és radikálisabb változtatásokat fogunk eszközölni. Azonban ahhoz idő kell, hogy ezek a változtatások gyorsabb megoldásokká váljanak a szélcsatornában, nem lehet máról holnapra megcsinálni őket. Nyilván keressük, hogy hol tudjuk javítani az autót, hogy hol van fejlesztési potenciál, és az autónkon látható változások fognak történni a következő versenyeken.”

A jövő hétvégi dzsiddai derbi után majd Melbourne következik, majd egy hosszabb szünetre megy a száguldó cirkusz, mielőtt április végén Bakuba látogat, az a reálisabb, hogy arra a hétvégére várhatjuk a nagyobb módosításokat nemcsak a Mercedesnél, hanem más csapatoknál is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: