DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Az AlphaTauri közleménye, a Formula-1 új rekordja – a szerdai nap F1-es hírei

A Red Bull nem szándékozik eladni a faenzai alakulatot, a sportág megdöntött egy rekordot, Ecclestone pedig nem hiszi, hogy Vettel még visszatér. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

A nap talán legfontosabb információja, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem akarnak túladni az energiaitalosok az AlphaTauri csapatán. A faenzai F1-es csapat főnöke rövid közleményben tudatta, hogy a napokban felröppent pletykák alaptalanok.A részletek itt.



Biztosan nem fog visszatérni Sebastian Vettel a sportág egykori vezetője szerint. Bernie Ecclestone úgy véli, a német már lezárta ezt a fejezetet az életében, amiben nagy szerepe volt annak, hogy nem kapott vb-esélyes autót.  

A tavalyi szezon 22 versenyhétvégéjén összesítve 5,7 millió néző tekintette meg a Formula-1-es nagydíjakat a helyszínen, ezzel megdőlt a sportág nézőrekordja – közölte jelentésében a Liberty Media. A telt házas nagydíjak már a 2021-es szezon második felét is jellemezték, de pontosabb részletekért érdemes ide kattintani.

Ralf Schumacher úgy gondolja, aggódhatnak a Mercedesnél. A korábbi F1-es pilóta szerint a német márka többször is jelét adta annak a teszteken, hogy gondban lesznek a szezon elején. A jelenleg tévés szakértőként dolgozó Schumacher véleményét itt lehet elolvasni. Nem osztja azonban ezt a nézetet Charles Leclerc. A Ferrari monacói versenyzője szerint  Red Bull mellett a Mercedes is komoly gondokat okozhat idén számukra, de beszélt még az Aston Martin esélyeiről, valamint azt is elárulta, miként adódott lehetősége vezetni Michael Schumacher 2003-as autóját.Érdemes elolvasni.

Ha pedig már Aston Martin, akkor nem maradhat ki Pedro de la Rosa nyilatkozata sem. A csapat nagykövete szerint Fernando Alonso versenyszimulációi lenyűgözők voltak, így tehát a spanyol bizakodó az idei év kezdete előtt.

A szezon kezdetét megelőzően szokásosan megérkezett a Netflix F1-es sikersorozata. A Drive to Survive ötödik évada jelent meg februárban, mi pedig kicsit kielemeztük a dolgot. Megnéztük, jobbá vált-e a széria. Minden további itt.

Érdekes cikket közölt a Players' Tribune-ön Alexander Albon: a Williams F1-es pilótája a Red Bullról, Max Verstappenről, és a holland mindenkori csapattársáról írt. A brit-thai versenyző elárulta, miért olyan különleges a kétszeres világbajnok vezetési stílusa.

Komoly dicséretet kapott Nyck de Vries. Az első teljes szezonjáró készülő pilótát igazán nagyra tartja Mika Hakkinen, aki úgy érzi, a fiatal versenyző emelheti magasabbra az AlphaTauri csapatát.

A technológiai részlegek segítségével megkerülhető a költségplafon az Alpine csapatfőnöke szerint. Nem vádolt ugyan egy konkrét csapatot sem, de az egyik F1-es istállóra igencsak illenek az elhangzottak. A nyilatkozat további része itt olvasható.

2022-höz hasonlóan idén is köteles minden csapat megadni a lehetőséget a juniorpilótáknak arra, hogy az év két szabadedzésén megmutathassák tehetségüket és F1-es tapasztalatot szerezhessenek. Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke már az előszezoni teszt után bejelentette, kikre lehet számítani majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: