DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Közlemény: Nem eladó az AlphaTauri

A faenzai F1-es csapat főnöke rövid közleményben tudatta, hogy a napokban felröppent pletykák alaptalanok, a Red Bull a jövőben is támogatni fogja az alakulatot.

A bahreini Formula-1-es teszt során röppent fel az az értesülés a német Auto Motor und Sport jóvoltából, hogy a Red Bull fontolóra veheti az AlphaTauri eladását. A tavaly mindössze a konstruktőri kilencedik helyet elérő istálló kapcsán az egyik opció az Angliába költöztetést említette a lap, a másik pedig az eladás, amelyre állítólag több érdeklődő is lenne.

A Red Bull részéről cáfolták, hogy ilyesmin törnék a fejüket: a csapat képviselője szerint nincs tervben átalakítás, Helmut Marko azonban arra azért utalást tett, hogy a tavalyi teljesítmény nem elfogadható a második számú istállójuktól.

f1-alphatauri-bahrein-teszt_1



Most az AlphaTauri is reagált a pletykákra: rövid közleményt adtak ki, amelyben a csapatfőnök, Franz Tost erősítette meg, hogy nem eladó a gárda:

„Volt néhány jól sikerült találkozóm Oliver Mintzlaff-fal [a Red Bull befektetésekért és vállalati projektekért felelős vezérigazgatója – a szerk.], aki megerősítette, hogy a részvényesek nem fogják eladni a Scuderia AlphaTaurit, a Red Bull pedig a jövőben is támogatni fogja a csapatot. Ezek a pletykák mind alaptalanok, a csapat pedig továbbra is a szezonkezdetre koncentrál, hogy jobban teljesíthessünk, mint tavaly” – fogalmazott Tost.

A Red Bull még a 2006-os F1-es idény előtt vásárolta meg a Minardit, ami 14 éven át Toro Rossóként szerepelt a száguldó cirkuszban, majd 2020-tól vette fel az AlphaTauri nevet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: