DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már most temetheti a szezonját a Mercedes?

Míg a Red Bull szárnyalt, a Mercedes küszködött a bahreini teszten, így nem meglepő, hogy a volt F1-es pilóta szerint nehéz szezon elé néznek Hamiltonék, ez pedig a brit motivációjára is kihathat.

Felemás előszezoni teszten van túl a Mercedes: Noha a háromnapos bahreini gyakorlás elején még bizakodóak lehettek a német gárdánál, hiszen a tavalyi év legnagyobb problémáját, az autó folyamatos pattogását úgy tűnt, sikerült eltüntetniük, a maradék két nap csak problémát hozott Toto Wolfféknak. Mindeközben az élmezőnybeli riválisok, a Red Bull és a Ferrari pilótái és csapatvezetői is elégedetten nyilatkoztak a teszten látottakról, így elképzelhető, hogy továbbra is csak harmadik erő lesz a hibridérát uraló alakulat. A volt Formula-1-es pilóta, Ralf Schumacher is úgy gondolja, hogy aggódhatnak a Mercedesnél.

„A pilóták harcoltak az autóval, Lewis sokszor kiment a rázókövekre. Úgy gondolom, nehéz év elé néznek” – idézi a német Motorsport a hétszeres világbajnok testvérét. „Úgy tűnik, porszem került a gépezetbe a Mercedesnél. Nem érték el a céljukat, vagy eleve rossz célokat tűztek ki, hiszen az autót továbbra is nehéz vezetni. George Russell már tavaly is viszonylag jól tudta kezelni ezeket a problémákat, de összességében nem lesz könnyű évük.”



A Sky német szakértője szerint Lewis Hamilton motivációja is veszélyben lehet most, hogy a németeknek újra üldözőkként, nem pedig üldözöttekként kell belevágniuk a szezonba: „Elsősorban őt sajnálom. Persze, ha megnézzük Fernando Alonsót, még mindig sok év állhat előtte, de az a kérdés, hogy ha mindig lemarad az élmezőnytől, akkor megmarad-e a kellő motivációja?”

A hétszeres világbajnok szerződéshosszabbításáról továbbra sem érkezett hivatalos megerősítés, noha a brit egyértelműen a csillagosoknál képzeli el a jövőjét. Ahogy azt 1996 világbajnoka, Damon Hill is megjegyezte, elképzelhető, hogy a W14 csalódást keltő teljesítménye miatt nem került még aláírás a Mercedes és Hamilton kötelékét megerősítő dokumentumra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: