DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel nem fog visszatérni Ecclestone szerint

Bár felröppentek olyan pletykák, miszerint Sebastian Vettel ugorhat be a sérült Lance Stroll helyére Bahreinben, az F1 korábbi vezére nem hiszi, hogy a német újra versenyezne a sportágban.

Abu Dhabiban zárta le hosszú és eredményes pályafutását a Formula-1-ben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, akiről már akkoriban is az a pletyka járta, hogy egyszer még újra láthatjuk őt versenyzőként a mezőnyben.

A napokban olyan hírek is megjelentek a sajtóban, hogy Vettel már az idei év első futamán autóba ülhet utolsó csapata, az Aston Martin kedvéért, mivel Lance Stroll megsérült egy kerékpáros baleset során épp a Bahreinben tartott tesztet megelőzően. Ott végül a tavalyi F2-es bajnok Felipe Drugovich helyettesítette, az istálló pedig később azt is egyértelművé tette, hogy a fiatal brazil indulhat az idénynyitón, ha szükséges lenne Stroll helyettesítése.

Vettel esetleges visszatéréséről egyébként a csapatfőnök, Mike Krack is megszólalt, aki nyilatkozatai során nem cáfolta meg egyértelműen, hogy a német versenyző felmerült-e opcióként, ahogyan azt sem, hogy megkeresték. Bár azóta a helyzet rendeződött a DPA a sportág egykori vezetője, Bernie Ecclestone véleményét is kikérte a dologról, aki nem hisz Vettel visszatérésében.



„Már végzett ezzel. Négy világbajnoki címet nyert, és a kora miatt nem nyerhetett volna hetet. Helyesen cselekedett, amikor úgy döntött, hogy visszavonul” – mondta a 92 éves üzletember.

Vb-esélyes autóra lett volna szükség

Ecclestone szerint Vettel csak akkor maradt volna továbbra is az F1-ben, ha olyan versenygépet kapott volna, amelyikkel újra esélye nyílhatott volna a világbajnoki cím elhódítására. Mint az ismert Vettelnek már az utolsó két Ferrarinál töltött esztendő során sem volt érdemi esélye harcba szállni a bajnokságért, az Aston Martin autójával pedig többnyire a középmezőnyben szerepelt.

„Ő egy világbajnok, tehát más világbajnokokkal kell versenyeznie. Ha nem ülhetne egy olyan autóba, amely képes lenne megnyerni a világbajnokságot, akkor csak elpazarolt volna még egy évet az életéből. Nem szeret veszíteni. Ha veszít, nem boldog” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: