DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Hírösszefoglaló

Új Alfa, Bottas vicce, a Ferrari neve – keddi F1-es hírek

Az Alfa Romeo C43 köré csoportosultak február 7. történései, de hallhattunk a Ferrariról is. A MotoGP-ben véget ért az első teszt, a NASCAR-bajnok pedig egy fegyver miatt került bajba.

Az Alfa Romeo F1 Team Stake bemutatta legújabb versenygépét, a C43-at. Az eseményt megosztva rendezték Zürichben és a csapat bázisán, Hinwilben. Saját elmondásuk szerint övék a legszebb autó. Az utolsó Alfa Romeo érkezéséről ebben a hírben számoltunk be. A versenygép színvilága megújult, a fehért fekete váltotta, a képeken jól mutató újítás azonban a tévéközvetítésben okozhat bizonyos problémákat.

Az Alfa Romeo C43 leleplezését az első igazi 2023-as autóbemutatónak tartják. A renderképek és a Zürichben kiállított modell között azonban jelentős különbségek vannak. Ebben a cikkben veséztük ki, melyek lehetnek az igazi fejlesztések.

Elhangzottak az ilyenkor megszokott nyilatkozatok is a csapattagok részéről: az online sajtótájékoztatón a Formula.hu is részt vehetett, és Valtteri Bottastól kérdeztünk is. Megvillantotta finn humorát az Alfa F1-es pilótája, amikor kollégánk a C43-ról kérdezte – ha az autó lassú lesz, akkor semmi köze hozzá! – a frappáns válasz itt. Bottas és Guanyu Zhou nyilatkozatairól bővebben még ebben a cikkben írtunk – mind a ketten többet akarnak elérni.

Több megoldás is a Red Bulléra hasonlít, a technikai igazgató elárulta, hogy már a tavalyi autó bemutatása után elkezdték megtervezni az idei stratégiát. Jan Monchaux a fontos átalakításokról beszélt a sajtótájékoztatón.



Az Alfa Romeo mellett a hétfőn bemutatott Williamsszel is foglalkoztunk. Egyelőre csak a festését láthattuk az FW45-ösnek, de a csapat teljesítményért felelős vezetője szerint lesz egy terület, ahol szembetűnő lesz az eltérés – részletek itt.

Kiderült az idei F1-es Ferrari neve: Mához egy hétre, azaz február 14-én, kedden mutatja be 2023-as kihívóját a vezetőségi változásokon átesett Ferrari csapata. Most azt is közzétették a Twitteren, hogy az új autó neve az SF-23 lesz.

Reagált a Formula-1 a Törökországot és Szíriát sújtó természeti katasztrófára. „Imádkozunk Törökországért” – üzente Stefano Domenicali.

Mindeközben Malajziában véget ért a MotoGP shakedownja. Michele Pirro egyedüliként jutott két perc alá a széria „bejárató tesztjén”, ahol a fő hangsúly az új aerodinamikai csomagok próbálgatásán volt. Részletek itt.

Fegyvert találtak a reptéren a kétszeres NASCAR-bajnoknál, fogva tartották. Kyle Busch a történtekről a Twitteren számolt be.

Két túraautós szériában is bejelentés történt. Két dél-amerikai helyszínnel bővült a TCR Világsorozat versenynaptára, így a széria kilenc fordulójából már csak kettő helyszíne hiányzik. A DTM-ben pedig a BMW felállását jelentették be: két csapatnál három bajnok is indul, René Rast a címvédő Sheldon van der Linde csapattársa lesz – részletek itt.

A végére egy hazai vonatkozású hír. Kedden tartotta évindító sajtóeseményét a Network4 csoport, amelyre a Formula.hu is meghívást kapott. Nem véletlenül, hiszen a technikai sportokat illetően is történt egy fontos bejelentés: a már hosszabb ideje az ARENA4-en és a MATCH4-en, valamint az online felületen, a NET4+-on látható NASCAR Cup Series mellett ugyanis 2023-ban a két kísérőszéria, a NASCAR Xfinitiy és a Truck Series is bemutatkozik a csatornacsoport platformjain. A MotoGP-rajongók is jó hírt kaptak – részletek itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: