DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Ha az autó gyors, akkor én terveztem” – Bottas a Formulának

Megvillantotta finn humorát az Alfa F1-es pilótája, amikor kollégánk a C43-ról kérdezte – ha az autó lassú lesz, akkor semmi köze hozzá!

A Formula.hu újságírója, Mészáros Sándor is meghívást kapott az Alfa Romeo szezonnyitó és autóbemutató eseményére, ahol meg is célozta Valtteri Bottast egy kérdéssel: második alfás szezonja előtt hogy látja, milyen hatással van a csapatra és az autó fejlesztésére az ő jelenléte, aki a Mercedestől érkezett 2022-ben az istállóhoz?

„Érdekes volt számomra ez már akkor is, amikor ide kerültem, hiszen ebben a szerepkörben még nem éreztem magam korábban sehol máshol, legalábbis a Formula-1-ben. Sokkal jobban kiveszem a részem a munkából, több információ jut át rajtam. Tavaly év elején kezdtük a közös munkát, s azóta próbálom kamatoztatni a tapasztalatom és a technikai tudásomat, amit az évek során szedtem össze.”

f1-bottas



„Ez a munka most is ugyanúgy fog folytatódni. Amikor tavaly gondjaink voltak az autó egyensúlyával, vagy bármi mással, próbáltuk a lehető legjobb visszajelzést adni arról. Amikor a gyárban vagyok, akkor szeretem megkérdezni, hogyan mennek a fejlesztési munkálatok, de ha nekem van valami ötletem vagy kérdésem, azt is meg szoktuk beszélni. Nyitottak vagyunk egymás felé, én pedig szeretek tudni mindent a legapróbb részletekig. Így volt ez az új autó fejlesztésénél is, ahol tudni akartam, hogy milyen irányba próbálunk elmozdulni. Reméljük, az idei autóval sikerült a megfelelő lépéseket megtennünk.”

A kérdés/válasz itt átkerült Guanyu Zhouhoz, de Bottas még egyszer visszakérte a szót egy frappáns válasz erejéig:

„Bocsánat, de nem válaszoltam megfelelően (a Formula.hu kérdésére). Szóval ha az autó gyors, akkor én terveztem, ha lassú, akkor semmi közöm hozzá” – váltott ki általános derültséget Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: