DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottasék idén többet akarnak elérni

Kedden délelőtt bemutatták az Alfa Romeo C43-at. A tavaly hatodik helyen záró konstrukció utódjától sokat vár Valtteri Bottas, aki kellően kipihente magát a télen, de most már eljött a munka ideje.

Nagyszerű formában kezdte a 2022-es szezont a Mercedestől az Alfa Romeóhoz igazoló Valtteri Bottas, aki végül a tizedik helyen zárta a világbajnoki pontversenyt, ám szezon közben visszaesett a teljesítményük, s végül a hatodik pozícióban végeztek a konstruktőri küzdelemben.

A délelőtti bemutatón - kisebb meglepetésre – nem egy piros-fehér autót lepleztek le Zhouval, hanem a piros mellett a fekete dominált a C43-ason. A finn versenyző többre vágyik annál, mint amit a tavalyi szezonban elért, hiszen sok munkájuk van az új autóban.

 

Bottas többet akar



„Hogy mit szeretnék elérni 2023-ban? Többet” – válaszolta felnevetve Bottas újságírói kérdésre. „Ennyire egyszerű az egész. A jobb eredményt kell megcéloznunk és szeretnénk magasabbra jutni, mint ahol most vagyunk.”

„Kellemesen telt a téli szünetem, sokat kerékpároztam, mostantól viszont teljes erőbedobással az előttünk álló évre koncentrálunk. Fontos a mentális és a fizikai kikapcsolódás, erre pedig az autó is rátesz egy lapáttal. Az egész csapatnak javulnia kell mindig, magamat is beleértve persze. Arra számítok, hogy kiegyensúlyozottabbak leszünk, több pontot szerzünk és jobb eredményeket érünk majd el. Ezt mind arra alapozom, hogy jobban dolgozunk együtt egy csapatként most már, és az autó fejlesztései is ezt sejtetik.”

„Ami az autó megjelenését illeti, nagyon tetszik ez a fényezés, már alig várom, hogy a pályára vihessem" - tette hozzá Bottas, akinek csapattársa idén is Guanyu Zhou lesz. A kínai versenyző tavaly mutatkozott be a Formula-1-ben, idén pedig szintet lépne. „Tavaly nagyon ideges voltam, de idén már jobban megértjük egymást a csapattal. Miután kipróbáltuk Barcelonában az autót és túlleszünk a bahreini teszten, kényelmesebben fogom magam érezni, mivel már tudni fogom mi vár rám. Összességében elégedett vagyok azzal, amit tavaly elértünk, de szeretnék feljebb lépni, amire szerintem meg is lesz az esélyünk."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: