DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
GP2/3

A Williams-protezsált első GP2-es győzelme

A Williams F1-es tesztpilótájának és a McLaren protezsáltjának küzdelmét hozta a GP2 vasárnapi sprintfutama Barcelonában. Alex Lynn végül visszaverte Stoffel Vandoorne rohamait, és megszerezte első GP2-es győzelmét.

A GP3 előző évi bajnokaként a sorozatba érkező Lynn annak ellenére tudott nyerni, hogy csak a 4. helyről kezdte meg a sprintfutamot. Dolgát részben megkönnyítette, hogy a rajtnál az előle rajtoló Pierre Gasly és Raffaele Marciello kerekei is kipörögtek, így a DAMS-istálló brit ifjonca az első kanyarba már a második helyen fordult el a pole-ból induló Norman Nato mögött.

 

A GP2 barcelonai sprintfutamának dobogósai: Vandoorne, Lynn és Gasly


Néhány körrel később aztán az Arden pilótáján is átrágta magát, a célegyenesben a DRS előnyeit is kihasználva, és innentől már csak Vandoorne közeledése jelentett veszélyt győzelmére. Az idén eddig ihletett formában versenyző és a szombati főfutamot megnyerő belga féltávhoz közelítve szinte teljesen utolérte Lynnt, ám megelőzni nem tudta őt, így a Williams F1-es tartalékosa első GP2-es győzelmének örülhetett. A 3. helyet végül a rossz rajtja után nagyot mentő Gasly szerezte meg az amerikai Alexander Rossi előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: