DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Vergne csak élcsapat hívására térne vissza a Formula-1-be

Három szezont lehúzott a száguldó cirkusz középmezőnyében Jean-Eric Vergne, de a Formula-E kétszeres bajnokaként sem vágyik vissza. Csak topcsapat hívása esetén tenne kivételt és fontolná meg.

A francia pilóta meglehetősen fiatalon, a Red Bull juniorprogramjával kerülhetett be a Formula-1-be a Toro Rosso pilótájaként. Három szezont húzott le összesen a fiókcsapat színeiben, de amíg 2014-ben korábbi csapattársát, Daniel Ricciardót az anyacsapat már előléptette, őt a hibridkorszak első évének végén menesztették.

Később átnyergelt az elektromos szériába és igen versenyképesnek bizonyult a DS Techeetah színeiben. A sorozat kétszeres bajnokává vált, mivel tavalyi címét idén sikerült nagy csatában megvédenie, bár a New York-i szezonzárón történt balhés rádióüzenet és az ezt követő sárdobálás Lucas di Grassival nem tett éppen jót a hírnevének.

Bár Vergne-t újra hívják az F1-be, csak akkor lehetne elcsábítani őt az elektromos sorozat egyik legjobb gárdájától, ha a mezőny elején csatázhatna, középcsapatba a legkevésbé sem vágyik, állítása szerint, már bőven túl van azon az életkoron, amikor erre még időt pazarolhatna.

Jean-Eric Vergne utoljára 2014-ben szerepelt a Formula-1-ben


„Hogy visszatérnék-e a Formula-1-be egy élcsapattal? Valószínűleg igen. Amikor ifjú pilóta voltam, középcsapattal versenyeztem három évig. Az volt a dolgom, hogy megmutassam magam és bizonyítsam a tehetségemet. Most más a helyzet, az én koromban már nincs idő arra, hogy a középmezőnyben próbáljak bizonyítani” – nyilatkozta a Crash.net szakoldalnak Jean-Eric Vergne.

„Nem igazán hoz lázba, hogy a nyolcadik-kilencedik helyért csatázzak, néha a pontszerző helyekért, néha pedig azon kívül harcoljak. Nem szeretnék ugyanabba a helyzetbe visszamenni, mint amiben már voltam. Sokkal boldogabb vagyok a Formula-E-ben, ahol győzelmekért és bajnoki címekért viaskodhatok egy igazi top istállónál.”

„Természetesen, ha igazán erős gárdától érkezne megkeresés, biztosan megfontolnám a váltást” – erősítette meg Vergne, aki marad a DS Techeetah kötelékében, de biztosan új csapattársat kap, ugyanis Andre Lotterer éppen a napokban jelentette be, hogy távozik és korábbi munkaadójához, a Porschéhoz csatlakozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: