DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Schumacher: Még sokat kell tanulnom

Most már a Formula-2-ben is rendelkezik győzelemmel Mick Schumacher, de egyáltalán nem sietteti a legfelsőbb kategóriába lépést. Egyébként is úgy érzi, még bőven van hova fejlődnie.

Tavaly nyárig az európai Formula-3-as sorozatban sem tűnt ki a hétszeres világbajnok legenda fia, ám egyszer csak ráérzett, az első pole-pozíció és az első győzelem áttört egy gátat és csodálatos győzelmi sorozatba kezdett, ami egészen a bajnoki címig repítette a német pilótát.

A Formula-2-ben sem kezdett nagyon meggyőzően, nem tartozik a közvetlen élmezőnybe, de éppen a Hungaroringen sikerült megtörnie a jeget, futamgyőztes lett az F1 előszobájában is. Nem szeretne kapkodni, könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy csak két-három év múlva lépjen tovább a Formula-1-be, mert minél többet akar tanulni és minél felkészültebben megérkezni.

Éppen hazánkban szerezte Schumacher idei első győzelmét


„Hogy mikor kerülök be a Formula-1-be? Csak az idő döntheti majd el. Nyilván nagyszerű dolog, hogy megvan az első F2-es győzelmem. De rengeteget kell még dolgoznom és javulnom. Nem tudom, hogy jövőre, két, vagy három év múlva érhetek fel a Formula-1-be. A létező legjobb teljesítményt próbálom nyújtani és annyit tanulni, amennyit csak lehet, hogy megtehessem a következő lépést” – nyilatkozta Mick Schumacher.

„Az első győzelem a legnehezebb, de amikor az ember megszerzi, az komoly önbizalmat ad számára. Én is nagyobb önbizalommal fogok a következő helyszínre utazni és ez év végéig ki is tarthat. Jó, hogy a siker nem jött könnyen, végig nyomás alatt voltam. Korábban is volt néhány erős teljesítményem, de a végeredményben kevésbé látszott meg eddig, például a Red Bull Ringen, vagy Silverstone-ban” – tette hozzá a húszéves versenyző.

A Ferrari pilótaakadémiájának tagjaként arra számítanak a szakértők, köztük Jean Alesi is, hogy Jules Bianchi, Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi után a következő olyan fiatal lesz, aki az FDA segítségével érheti el nagy álmát és bemutatkozhat a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: