DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Berger: Mick nem csak külsőre hasonlít édesapjára

Mick Schumacher a nyár óta óriásit fejlődött és végül hatalmas hátrányt ledolgozva az európai Formula-3-as széria bajnoka lett. Gerhard Berger szerint az ifjú Schumacher tehetsége nem kérdés.

Végül összesen tizennégy dobogós helyet szerzett Mick Schumacher az idei szezonban, az utolsót már a bajnoki címmel a tarsolyban. Hockenheimben zárult az idény, ahol a harmadik futamon Michael Schumacher fia a második pozíciót szerezte meg. Összesen hét győzelmet aratott, Spa-Francorchamps-ban elképesztő győzelmi sorozatba kezdett, amelynek végül a bajnoki elsőséget köszönheti.

A korábbi Formula-1-es pilóta, többszörös futamgyőztes Gerhard Berger az utóbbi időben testközelből figyelhette meg a tizenkilenc esztendős versenyzőt, mivel az osztrák a DTM sorozat főnöke, az F3-as Európa Bajnokság pedig a német túraautós széria betétfutamaiként szerepel.

Egy generációnyi különbség van Kimi Raikkönen és Mick Schumacher között


A német sajtó által csak „Schumi III”-nak becézett ifjonc remek benyomás tett eddig is Bergerre, aki még a hétszeres világbajnok ellen is hosszú évekig versenyzett. „Boldog vagyok Mick teljesítménye miatt. Az idény második felében dominált és már egy futammal a befejezés előtt megszerezte a bajnoki címet egy remek dobogós hellyel.”

„Michael Schumacher miatt is boldog vagyok emiatt a bajnoki cím miatt, azt kívánom, hogy egyszer visszatérhessen közén és láthassa, ahogy Mick jövőbeli karrierje felfelé ível. Mick nem csak külsőleg hasonlít édesapjára, nem csak a hasonló testtartást, járást és apja alkarjának formáját örökölte.”

„A legfontosabb, hogy az utóbbi hetekben tökéletesen bizonyította, hogy Michael vezetői génjeit is magában hordozza. Ha képes megőrizni ugyanezt a teljesítményét, pályafutása egyértelműen a Formula-1-be vezet” – tekintett előre Berger, aki egy másik fiatal, Charles Leclerc produkcióját is nagyon várja jövőre a Ferrari színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: