DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Meg kell találniuk a csodafegyvert” – Rosberg a Mercedesnek

A csapat 2016-os egyéni világbajnoka szerint nem lehet csupán egy elemmel változást hozni, a végső megoldást pedig az egész autó átalakítása hozhatja el.

Ugyan a bahreini szezonnyitó előtt még felbukkantak pozitív elképzelések a Mercedes lehetőségeivel kapcsolatban, azonban a versenyen a negyedik erőt képviselték, az ötödik és hetedik helyen futottak be, közel egyperces hátrányban a győztes Max Verstappen mögött.

Toto Wolff már az időmérő után kijelentette, hogy nem versenyképes az autó koncepciója, a futamot pedig egyenesen az istálló legrosszabb napjának nevezte, hozzátéve, hogy radikális lépésre van szükség. Azonban nemcsak az osztrák, hanem pilótái, Lewis Hamilton és George Russell is pesszimistán nyilatkoztak a csapat kilátásairól.



Nico Rosberg, a Mercedes 2016-os világbajnoka is elmondta véleményét korábbi csapatának szituációjáról. „Ez egy rendkívül nehéz helyzet” – kezdte gondolatait a német, aki utoljára volt képes arra, hogy a szezonnyitó megnyerését követően az egyéni világbajnoki címet is elhódítsa.

Már nem is érdemes az idei évvel foglalkozni?

„Toto Wolff azt mondta, hogy ezzel a koncepcióval nem sokra jutnak. Ez egy nagy kijelentés. Ebben az évben vissza kell lépni egyet, majd az új koncepcióval már az új évre kell készülni. Nem akarok a helyükben lenni. Az a probléma, hogy nem tehetsz rá csupán új oldaldobozokat, és akkor működik” – folytatta Rosberg, majd hozzátette: „Az egész autónak meg kell változnia.”

Az egyszeres világbajnok a negatívumok mellett korábbi riválisát méltatta: „Lewis Hamilton volt a pozitívum, aki kihozta a maximumot belőle, de ez egy nagyon nehéz kezdet, hihetetlen. 50 másodperccel voltak Verstappen mögött, aki nem adott bele mindent. Ez egyébként 60 másodperc lett volna, vagyis körönként egy másodperc. Ez nagyon kemény.”

„Meg kell találniuk a csodafegyvert, és gyorsan kell nagyot előrelépniük, de ők maguk sem értik igazán, és ez a nehéz rész” – összegezte gondolatait Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: