DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell fogadna rá, hogy minden futamot megnyer idén a Red Bull

A Mercedes brit pilótája szerint már el is dőlt a 2023-as F1-es világbajnok: ha az összes pole-t nem is, de az összes győzelmet bezsebelhetik a bikák.

Kettős győzelemmel indította címvédő hadjáratát a Red Bull Bahreinben: Max Verstappen csak a bokszkiállása idejére engedte át a vezetést, azt leszámítva tükörsimán nyert, míg Sergio Perezt ugyan a rajtnál átlépte Charles Leclerc, a verseny középső fázisában könnyedén visszavette tőle a második pozíciót.

Már a teszteken is érezhető volt, hogy az RB19-es lehet a legjobb konstrukció, ez pedig a szezonnyitó versenynapján is bebizonyosodott – a Mercedesszel hetedikként befutó George Russell szerint olyannyira, hogy már el is dőlt az idei vb-cím, sőt a Red Bull hibátlan évadot is futhat:

f1-verstappen-perez-redbull-bahrein



„A Red Bull már be is zsákolta ezt a világbajnokságot, nem hiszem, hogy bárki is harcolni fog velük idén” – idézi Russellt az F1i.com „Arra számítok, hogy minden egyes futamot meg fognak nyerni ebben a szezonban. Erre fogadnék. Amilyen teljesítményt nyújtanak, senkit sem látok, aki kihívást jelenthetne számukra.”

„A tempójuk gyengébbnek tűnt ezen a hétvégén, mint a teszten, ami kissé furcsa volt. De igazából jelenleg könnyedre vehetik a figurát, azt csinálhatnak, amit akarnak. Talán nem mindig fogják megszerezni a pole-t, mivel tudjuk, hogy a Ferrari versenyképes az időmérőn. De amikor a versenytempóról van szó, szerintem nagyon-nagyon erős helyzetben vannak.”

Russell egyébként a versenyen saját magukat még az Aston Martin ellen is tehetetlennek érezte, míg a csapattárs Lewis Hamilton az ötödik helye után úgy fogalmazott, hogy mérföldekre volt tőlük a dobogó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: